· 2019. november 5. 25

Leleplezték az Aprilia RS 660-at

Talján feltámadás

Pillekönnyű, karcsú és formás, mintha csak a legendás RS 250 átirata lenne. Új mérce lehet a középkategóriában az olaszok rendhagyó, sorkettes sportmotorja.
Ma végre lehullt a lepel a taljánok újdonságáról, teljes egészében megmutatta a magát az RS 660, ami egyben azt is jelenti, hogy minden bizonnyal elérhető lesz belőle egy hasonló műszaki alapra épült, de magasabb kormánnyal, félidommal színre lépő Tuono változat is.
{{articleGallery[23809].caption}}
Sajnos egyelőre csak apró morzsákat közöltek a műszaki adatokról, ez alapján biztos, hogy az Africa Twinhez hasonlóan ebben is 270 fokos főtengely-elékelésű sorkettes dolgozik, megzabolázásában pedig öt különböző motorvezérlő üzemmód és hattengelyes IMU-val társított vezetéssegítő csomag támogatja a pilótát.
{{articleGallery[23810].caption}}
Alumínium hídváz öleli körbe a blokkot, melyhez közvetlenül kapcsolódik a központi rugóstagra támaszkodó, ívelt lengővilla, míg elöl 41 mm-es csúszószár-átmérőjű KYB teleszkópok vasalják ki az úthibákat. A lassításról 320-as tárcsák, valamint négydugattyús és - kell-e írnunk - radiálisan rögzített Brembo 4.32 nyergek gondoskodnak. Természetesen az RS idomzata is „szárnyas”, miként azt megszokhattuk az idei, prémiumkategóriájú sportmotorokon, és a DRL-re, valamint a LED-lámpákra sem kapjuk már fel a fejünket.
{{articleGallery[23811].caption}}
A következő hetekben kiderül, hogy pontosan mennyibe kerül majd a várhatóan 170 kiló alatti száraztömeggel és százlovas teljesítménnyel érkező RS 660, és újabb érdekes taggal bővül a középkategóriájú gyorsasági gépek mezőnye.