· Képek: Ares Design · 2018. szeptember 14. 10

BMW R nineT átirat az Ares Designtól

Egy jó erős, olasz fekete

A modenai székhelyű műhely szakemberei elsősorban egyedi autók építésével foglalkoznak, ám most gondoltak egy nagyot, s kezelésbe vették a bajor gyártó népszerű R nineT-ját, s egészen jó munkát végeztek.
Az Ares Design custom-műhely Olaszországban található, az ott dolgozó tehetséges járműépítők nevéhez már jó néhány csodaszép járgány fűződik. Ritkán foglalkoznak motorkerékpárokkal, ám most mégis ez történt, ugyanis egy BMW R nineT-t vettek kezelésbe és alkottak belőle éjfekete, brutálisan látványos masinát. A munkálatok során többek között az eredeti lengőkart és rugóstagokat új, szokatlan módon a hátsó kereket kétoldalról körülölelő alkatrészekre cserélték, ami nem kevés odafigyelést és tesztelést igényelt, hogy a végeredmény valóban szép, egyszersmind használható legyen.
{{articleGallery[19289].caption}}
A nyerget retró stílusú, egyszemélyes, steppelt darab váltotta, ezzel harmonizál az ugyanilyen kivitelű térdpárna. A hátsó fékre burkolatot helyeztek, hogy dobfék hatását keltse, ami egyszerre múltidéző és újszerű elgondolás, továbbá átalakították az üzemanyagtartályt, a kipufogórendszert, s a fényezés is új. A gép immáron Kineo márkájú kerekeken gördül, amin remekül mutatnak a fehér falú TCK 80 abroncsok, a felfüggesztés pedig az Öhlins gyárából került ki. Nektek hogy tetszik a olasz telivér?