· 2021. január 15. 3

Többfordulós bagger-bajnokság indul 2021-ben

Visszatérnek a bálnák!

Noha tavaly csak meghívásos bemutatófutamot tartottak, az olyan sikert aratott, hogy idén már többfordulós, nyílt bajnokságon mérkőznek meg a több mázsás monstrumok. Remek bulinak ígérkezik!
Nyomórudas, turbós V2-esekkel versenyezni Laguna Secában? Ez önmagában is izgalmasan hangzik, pláne, ha hozzátesszük, hogy akár 2,2 literes erőforrást is beépíthetnek a pilóták, viszont abban nem kapnak szabadkezet, hogy miként nézzen ki a motor.
bagger-verseny-laguna-secaban-2021-ben-28658
Harley-Davidson FL túramodellekkel vagy az Indian V2-es túrázóival lehet rajthoz állni a King of Baggers sorozatban. A féket és futóművet lecserélhetik a csapatok, de a minimumtömeg (288 kg) és a hengerűrtartalom szabályozott, sőt a túl erős motorokat fordulatszám-korlátozóval lefojthatják a rendezők
Az oldaldoboz kötelező tartozék, elvégre ez egy baggerfutam, és a fejidomot sem szerelhetik le.

King of the Baggers: 2021-ben folytatódik a bajnokság

Tavaly nyolckörös futamon mérték össze a tudásukat a versenyzők a King of the Baggers Laguna Seca-i fordulóján. Ez olyannyira bejött a nézőknek, hogy idén már öt (!) összecsapást láthatunk – derült ki az AMA friss közleményéből.
Pont olyan őrület, mint a Stadium Super Trucks, és éppen ezért rendkívül népszerű. Kicsit sem meglepő, hogy komplett bajnoki sorozat lett a tavalyi gálaversenyből
Az első viadalra május másodikán kerül sor a Michelin Raceway Road Atlanta pályán, június 13-án a Road America várja a „dobozosokat”, majd júliusban, augusztusban és szeptemberben is egy-egy versenyhétvégét láthatunk Laguna Secában, a pittsburgh-i Int’l Race Complexben és végül a Barber Motorsports Parkban.
Félórás videó a tavalyi, Laguna Seca-i futamról
Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy melyik csatornán követhetik a rajongók a futamokat, de mivel új, feltörekvő sorozatról van szó, jó eséllyel internetes közvetítés is lesz a nem mindennapi motorversenyről.