· Képek: magyarepitok.hu · 2019. május 17. 12

Megújulnak a Bakony útjai

Kisimulnak a ráncok

Átfogó útfelújítási program kezdődött a Bakonyban, valamint a Mátrában, melynek első eredményeit máris láthatjuk, és még idén újabb szakaszokat adnak át. Jó hír, hogy újabb motorosbarát korlátokat is telepítettek.
Idén 2,4 milliárd forintnyi uniós forrás áll rendelkezésre, hogy új aszfaltot kapjanak a Veszprém környéki utak. Az ebből megvalósuló munkák közül az első, Zirc és Pápa közötti, 2,8 kilométer hosszú rész máris megvalósult, s még 2019-ben újabb 23,3 kilométert szeretnének átadni a forgalomnak.
{{articleGallery[21927].caption}}
A folytatásban várhatóan a Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése következik, de szerencsére nemcsak a Bakonyban, hanem a Mátra kedvelt részein is hamarosan birtokba vehetjük az új, illetve felújított útszakaszokat. Nemrég adták át a közkedvelt 24-es és a 2408-as újraaszfaltozott részeit, sőt ezen a szakaszon motorosbarát korlátot telepítettek a kanyarok külső íveire. Kérdésünkre elmondták a Magyar Közút Zrt. munkatársai, hogy még idén átadnak egy másik felújított, mátrai szakaszt, mégpedig Sirok közelében, így a találkozóra igyekvő motorosok már tükörsima aszfalton roboghatnak Sirok-Kútvölgy felé.