· 2018. június 11. 15

Új francia márka a piacon

Ez nem egy mosógépmotor...

Az első motorjukat kereső nagyvárosi hölgyeket szeretnénk meghódítani a Gloriával - szögezték le a francia cégnél, ahol egy izmos flat trackerrel lepték meg a rajongókat.
A Jambon-Beurre Motorcycle két ásza, Benjamin Cochard és Antonin Guidicci szeretné megreformálni a hazai és az európai motorpiacot, a duó eltökélt célja, hogy minél több hölgy váltson motorra autó helyett. Jelenleg a francia kétkerekűek 12-14 százalékát vezetik a szebbik nem tagjai, ám ez az arány szerintük könnyedén javítható, főként, ha olyan vagány gépek születnek, mint a hatvanas évek flat track masináit idéző Gloria.
- Elegünk van abból, hogy ma már boldog-boldogtalan összekalapál egy-egy csúnyácska, aránytalan gépet, amibe valahogy beleprésel egy mosógépmotort. Utána meg „Felforgattuk a világot!” jelszóval reklámozza a semmit... Mi valódi, élvezetes, egyszersmind praktikus gépet gyártunk! - szögezte le Guidicci.
{{articleGallery[18366].caption}}
- Alapos piackutatást végeztünk, az elért, lehetséges vásárlók közel kétharmada nagyvárosi nő volt, akik még soha nem vezettek nagymotort. Elsősorban az ő igényeiket szem előtt tartva fejlesztettük ki a gépet, mely nemcsak látványos, hanem piszok gyors is - 80 kW-os teljesítménye garantálja, hogy elsőnek lő ki a lámpánál, míg végsebességét 120 km/órában limitáltuk - mesélték a tervezők. A gyártó tervei szerint elérhető lesz egy A1 kategóriájú változat is, melyet Európa több országában személyautó jogosítvánnyal vezethetnek a leendő tulajdonosok.