Az eredeti nevén Bikeriders-ként ismert, itthon Motorosok néven futó filmet Jeff Nichols írta és rendezte, míg a fontosabb szerepekben Jodie Comer, Austin Butler, Michael Shannon, Mike Faist, Norman Reedus és Tom Hardy tűnik fel.

Bikeriders: a motorozás és az alvilág a vásznon

A film egy kitalált történetet mesél el, aminek alapja az 1967-es The Bikeriders című fotókönyv, melyet Danny Lyon jegyzett.

bikeriders-motorosok-bemutato-2024

Tökéletes időzítés volt éppen 1968-ban piacra dobnia az írást, hiszen nem sokkal később került a mozikba az Easy Riders (Szelíd motorosok), ami ismét ráirányította a közvélemény figyelmét a motorosokra. Maga a könyv, pontosabban a fotókönyv azt mutatta be, hogy mit jelent egy motorosnak a klubhoz tartozás, a color, és eleve miként működik egy olyan szervezet, mint a Chicago Outlaw Motorcycle Club.

A könyv ihlette moziban szintén egy motorosklub fejlődése elevenedik meg, mely a hatvanas években a Közép-Nyugaton próbálta meg összefogni a „kallódó” vagy bármilyen módon kirekesztett tagokat. A kimondottan erős, 7,5-es IMDb-értékelésű Bikeriders június 20-tól látható a hazai mozikban.