· 2019. május 13. 12

Vagány BMW a MotoGP királyainak

Autóért (is) hajtanak Márquezék

Elég sokat melóznak a szezon alatt a 19 futamos MotoGP-sorozat nagyágyúi, hiszen nemcsak a versenyeken, hanem az edzéseken és a rajtsorrendet eldöntő időmérőn is életre-halálra küzdenek a legjobb időkért. A BMW éppen ez utóbbi legjobbjait díjazza - idén egy X4 M Competition lesz az M-díj nyereménye.
Bár a kvalifikáción valószínűleg nem a nyereményautón jár a versenyzők esze, azért a szezon vége felé közeledve biztosan minden élmenő komolyan számolgat majd, vajon az ő ölébe hullik-e a bajorok villámgyors kocsija.

Vagány BMW a MotoGP királyainak

Úgy tűnik, az ifjú spanyolnak lassan nagyobb garázst kell építtetnie, ugyanis az elmúlt hat évben Marc Márquez vitte haza (!) a BMW-t. A Honda kiválósága mindössze 15 éves és 56 napos volt, amikor 2008-ban bemutatkozott a világbajnokságon, első szezonjában rögtön dobogót és pole pozíciót is szerzett. Első MotoGP-címét 2013-ban húzta be, azóta pedig négyszer lett első - legutóbb éppen 2018-ban győzedelmeskedett.
{{articleGallery[21881].caption}}
A hozzá hasonló klasszisok közül Valentino Rossi és Casey Stoner egyaránt három-három alkalommal vihetett haza egy-egy sportos BMW-t, míg Jorge Lorenzo kétszer, Sete Gibernau és Nicky Hayden egyszer-egyszer érdemelte ki az M-díjat.
{{articleGallery[21880].caption}}
A BMW természetesen nem csupán nyereményautót ajánl fel az év végén, hiszen a MotoGP biztonsági kocsija is kék-fehér emblémát hord - általában a márka legerősebb modelljei köröznek a mezőnnyel.