· 2018. július 10. 81

Itt a 2019-es BMW S 1000 RR?

Újabb infók a bajor superbike-ról

Az Althea Racing első embere, Genesio Bevilacqua hivatalosan is megerősítette, hogy hamarosan bemutatkozik a vadonatúj BMW S 1000 RR.
Az olasz szakember egy friss interjúban mesélt arról, hogy valószínűleg csak a szezonkezdet első napjaiban, valamikor februárban érkezhet hozzájuk a várva-várt sportgép, amivel 2019-ben neveznek a világbajnokságra. Ez egyben arra enged következtetni, hogy idén ősszel már a motoros seregszemléken láthatjuk a vadonatúj superbike-ot, amiről már kémfotókat is láthattunk.
{{articleGallery[18710].caption}}
Ami az elcsípett képről megállapítható, hogy az idomzat, az első lámpa, no meg a lengőkar is friss fejlesztés, de a gyár által kiadott hírek között arról még nem esett szó, hogy mit módosítottak az etalonként emlegetett, 999 köbcentis sornégyesen. Ugyanakkor a fórumokon többször felmerült, hogy az új erőforrás sajátossága a jelenleg forgalmazott változattal ellentétesen forgó főtengely, mely csökkentheti a motor egykerekezési hajlamát. A jelenleg 179,5 kilós (!) száraztömeggel mérlegelő, 199 lóerős S 1000 RR tehát biztosan érkezik, már csak az a kérdés, hogy a premierrel megvárják-e a novemberi modelldömpinget, vagy alternatív időpontban, nyáron, esetleg kora ősszel rántják le a leplet a BMW új superbike-járól.