A franciaországi Biarritz neve valószínűleg ismerősen cseng az épített motorok rajongóinak, ugyanis évről évre itt rendezik meg a Wheels & Waves fesztivált. Miként az ilyen rendezvényeken megszokhattuk, egy percig sem unatkozhatnak a látogatók, hiszen a számtalan program és koncert mellett megannyi gyári és épített motort is megcsodálhatnak – nem véletlen, hogy korábban a BMW, a Honda és a Yamaha is itt állította ki legújabb egyedi gépeit.

brixton-1200-a-wheels-wavesfesztivalon
Ilyen különleges vasakat láthatnak a fesztivál vendégei a Wheels & Waves-en

A 2022-es seregszemlén ott lesz a Brixton 2022-es újdonsága, a Crossfire 1200, mely hamarosan elérhető a hazai forgalmazónál is.

– Ez egy olyan kiemelkedő modell, aminek nincs takargatnivalója – nem tart a konkurensektől és nem is futamodik meg előlük!

– anno ezzel a hangzatos mottóval vezették fel a Brixton újdonságát, melynek „lelke” egy soros, kéthengeres, 1222 köbcentis (!) erőforrás.

Brixton Crossfire 1200 a Wheels & Waves fesztiválon

A Brixton klasszikusában 82 lovas csúcsteljesítményű kéthengeres dolgozik, míg a motor menetkész tömege 235 kiló. Egy klasszikushoz illően már alapjáratról gyorsítva is rendkívül vehemens a gép, így mindössze 3500-as fordulatszámig kell pörgetni a 108 Nm-es legnagyobb forgatónyomaték kiaknázásához.

brixton-1200-a-wheels-wavesfesztivalon
Részleteiben is komoly... Impozáns beszállítók sorakoznak a Brixton mögött, legalábbis erre utal a KYB felfüggesztés, a Nissin fékrendszer, illetve a Bosch-tól érkező blokkolás- és kipörgésgátló, valamint a sebességtartó automatika

Miként a gyártótól megszokhattuk, a kedvező vételár dacára kimondottan gazdag a motor felszereltsége. Alapáras a TFT-kijelző, a tempomat, a lopásgátló, és az is a minőségérzetet fokozza, hogy gyárilag Pirelli abroncsokon fut az újdonság. 

brixton-1200-a-wheels-wavesfesztivalon
A hetvenes éveket idézi a barna, díszesen varrt nyereg, a fűzöttküllős felni és a teleszkóp gumiharmonikája. Ezzel szemben a hatékony LED-fényszóró, valamint a TFT-műszeregység valódi naprakész technika

Az idei Wheels & Waves fesztivál jövő hét közepén, egészen pontosan június 29-én kezdődik és vasárnapig tart. A Brixton gépei a BG07-es standon pózolnak majd, ahol egyébként meg is vendégelik a betérő motorosokat a zárónap délelőttjén tartott, tíz órakor kezdődő Brixton Breakfasten.