Hét éve még hírből sem ismerte a világ a Brixton márkát, éppen ezért szenzációs, hogy azóta 13 új motorral és két prototípussal rukkolt elő a vállalat, sőt olyan sikeres lett, hogy 2020-ban már vezette a 125-ösök értékesítései versenyét Ausztriában. Utóbbi már csak azért is komoly fegyvertény, mert egy hazai ellenfelet, a KTM Duke 125-öt kellett legyőznie ehhez.

brixton-ujdonsagok-2023
Az osztrák motorpiac legkedveltebb gépei 2020 nyarán. Nagy szó, hogy az osztrák KSR-hez tartozó Brixton negyedik lett összetettben, egyben a legsikeresebb nyolcadliteresként tartották számon a cég BX 125 névre keresztelt modelljét

Ráadásul 2020 óta megannyi érdekes géppel bővült a kínálat, hiszen megjelent a klasszikus Crossfire 500 XC – amit már teszteltünk is –, és piacra dobták a vállalat eddigi legnagyobb, legerősebb motorját, a Cromwell 1200-at. Utóbbi főként vonzó formatervével és nyomatékos sorkettesével hívja fel magára a figyelmet, de az sem mellékes, hogy a már itthon is megvásárolható Cromwell  azonnal, raktárról elérhető, ráadásul kedvező áron, ami szintén erős érv az új járművekre jellemző, hosszú várólisták korában.

A Cromwell 1200 látványos, magyar feliratú bemutatkozó filmje

Új kalandmotor és elektromos városi járgány a Brixtontól

A Cromwell 1200-zal immáron 13 tagúvá nőtt a Brixton család, ám ezzel koránt sincs vége a fejlesztéseknek. A tavalyi EICMA-n ugyanis leleplezett a vállalat két prototípust, nevezetesen a formás Layback elektromos robogót, valamint a Storr 500 kalandmotort.

brixton-ujdonsagok-2023
Ezúttal a Skye-szigeten fellelhető szikla ihlette a tervezőket, így lett a motor neve Storr. A hírek szerint a koncepció szinte gyártásra kész, azaz várhatóan még idén láthatjuk a végleges változatát

Nincs tehát megállás, az osztrák központú Brixton immáron az A1, az A2 és az A kategóriában is képviselteti magát, és a koncepciómotorokat látva hamarosan a kalandmotorok, valamint a hangtalan városi járgányok osztályában is előrukkol egy-egy újdonsággal.