· 2019. szeptember 18. 1

UP-bajnokság - Kakucsring

Újabb trófeák

A hosszú nyári szünet után Kakucson folytatódott a Magyar-Szlovák rendezésű utánpótlás-bajnokság. Chrobák Jani beszámolója az izgalmas és magyar szempontból igen eredményes hétvégéről.
A legkisebb, PW50-es kategóriában három fiatal is küzd a pontokért a Chrobák-egyesületből. Ezen a hétvégén a legeredményesebb közülük Kalmár Zalán volt, aki második helyről rajtolt, majd az első versenyen a harmadik, míg a második versenyen a negyedik helyen sikerült célba érnie.
{{articleGallery[23173].caption}}
Lukács Tamás folyamatos csatában volt a második bolyban, és végül egy hatodik és egy hetedik helyet szerzett. Dézsi Péter már kevésbé volt szerencsés, hiszen a második futamon sajnos az ötödik helyről kényszerült feladni a versenyt egy technikai hiba miatt, az első összecsapáson azonban hetedik helyen zárta a futamot.
{{articleGallery[23175].caption}}
Soron következő kategória a PitBike Minimotard volt, amiben szintén érdekelt az egyesület. Vincze Martin ezúttal is brillírozott, és nagy előnnyel nyerte mindkét futamot, azután, hogy az időmérőn két másodperccel gyorsabb volt (!) a második helyezettnél.
{{articleGallery[23174].caption}}
Mindkét futamon sikerült másodikként beérnie Hernádi Barnabásnak, így övé lett az összesített második hely, illetve összesített harmadikként értékelték Nagy Attilát, aki az SSP 300-as tanulóévében visszaült kicsit pitbike-jára. Csapatunkból még Czepó Donát indult ebben a géposztályban, neki egy ötödik és egy negyedik helyet sikerült begyűjtenie.
{{articleGallery[23171].caption}}
A MiniGP Ohvale kategória sajnos kicsit szerényebb létszámmal állt pályára, de ettől függetlenül Bagdány Máté nagyon szépen versenyezve, a futam végére komoly fölényt kialakítva nyerte meg mindkét összecsapást.
{{articleGallery[23172].caption}}
MiniGP Open kategóriában Czepó Donát érdekelt az egyesületből, aki mindkét futamon végig csatában volt versenytársával, s az első versenyen sikerült neki harmadikként beérni, a másodikon azonban a hajszállal lemaradt a dobogóról.
{{articleGallery[23177].caption}}
Az Open kategóriában értékelték Kolarovszki Mórt is, aki a jóval gyengébb, gyári NSF100-as motorjával állt rajthoz, azonban ezzel is sikerült neki a harmadik időt motoroznia az időmérőn. A jóval erősebb 160-as, 190-es és 250-es motorok között alulmaradt a startnál, de az előtte harmadik-negyedik helyen csatázó két versenyzőt folyamatosan szorongatta a viadalon.
{{articleGallery[23179].caption}}
Ezen a hétvégén egy beugrókategória is volt, mégpedig az R125-ös motoroknak - itt csapatunkból Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás álltak rajthoz. Adél sajnos a bemelegítő edzésen a hideg aszfalton elcsúszott, és motorját nem sikerült tökéletesen helyre hozni, de felemás kormánnyal is végigversenyezte a hétvégét.
{{articleGallery[23178].caption}}
Adél ennek ellenére első futamon hatodik, míg a másodikon ötödik lett. Másik versenyzőnk itt Hernádi Barnabás volt, aki nem is okozott csalódást - mindkét összecsapást nagy előnnyel megnyerte, így az összesített értékelésben is a dobogó tetején végzett. A hétvége részletes eredményei a ChronoMoto oldalán olvashatóak.
{{articleGallery[23176].caption}}
- Nincs túl sok idő az ünneplésre, mivel a következő helyszín a szlovák Nagyszombat, ahova ezen a hétvégén utazik a csapat. Ezen felül még két pályán mérettetünk meg, hiszen az Euroringen a MAMI Kupasorozat következő fordulóján is indulunk, és lesz egy külföldi szereplésünk is.
{{articleGallery[23180].caption}}
Nem unatkozik az ADAC-os különítmény, ugyanis hamarosan Németország felé veszi az irányt, hogy értékes pontokkal és trófeákkal térjen haza a nívós sorozat zárófordulójáról - mesélte Chrobák Jani, csapatfőnök a kakucsi megmérettetés után.