· 2019. július 18.

Wittgenbornban versenyeztek a Chrobák-tanítványok

Magyar fiú az ADAC-kupa élén

Alig telt el két hétvége ADAC-verseny nélkül, s ismét úton vagyunk Németország felé, ahol Frankfurt városától nem messze, Wittgenbornban bizonyíthatnak a magyar motorosok, élen Vincze Martinnal és az immáron gyógyult Kolarovszki Mórral.
Egész hétvégére borongós, esős időt jósoltak, ami többé kevésbé be is jött. Pénteken szép napos időben sikerült edzeniük a fiúknak, ám szombatra megérkezett a beígért eső. Igaz csak hébe-hóba esett, de az pont elég volt arra, hogy érdekessé varázsolja a gokartokkal jó alaposan felgumizott pályát. Miként számíthattunk rá, emiatt felborult a megszokott rend a wittgenborni aszfaltcsíkon.

Magyar versenyzők az ADAC-kupán

Az időmérők végén Mórnak a kilencedik helyre sikerült kvalifikálnia, Martinnak szintúgy, de ő a gyorsabb csoportba nevezett. A káoszt jól mutatja, hogy a gyors csoport éllovasa, a helyi versenyző nem tudta megfutni a limitet, mert pont rosszkor esett el, és úgy sérült a motorja, hogy az időmérőnek pont azt a részét kellett kihagynia, ami szárazon telt, így ő rajthoz sem állhatott a megszokott kategóriájában.
{{articleGallery[22606].caption}}
Következtek a futamok, ahol először Mór lépett pályára. Az első futamon biztosra ment, és a változó időjárás miatt kicsit elóvatoskodta a versenyt, de így is sikerült neki egy helyezést előrébb lépnie és a nyolcadikként ért célba.
{{articleGallery[22603].caption}}
A második versenyre felszívta magát, és egy jó rajt után az ötödik helyen motorozott az első néhány körben. Utána ugyan nagy csatában, de végül a hetedik helyre csúszott vissza, és itt fejezte be a versenyt. Mórnak ez eddigi legjobb helyezése az ADAC-bajnokságban, úgyhogy lépésről lépésre fejlődik és szépen halad előre.
{{articleGallery[22604].caption}}
Martin a számára szokatlan kilencedik rajtkocka ellenére nem illetődött meg, mert tudta, hogy egy jó rajttal, ha az élmezőny mögé tud kerülni, akkor a leintésig bármi megtörténhet. A jó rajt meg is volt mindkét versenyen, aminek a végeredménye az lett, hogy az első futamon az első helyezettet nagyon megszorongatva 0,1 tized másodperc lemaradással a másodikként ért célba. Második futamon megismételte a jó rajtot, olyannyira, hogy az első kör végén vezette a versenyt.
{{articleGallery[22605].caption}}
A négyfős élmezőnyben folyamatos kérdés volt hogy ki végez elöl, majd Martin és egy cseh srác megléptek kicsit. Utolsó körig vezette Martin a futamot, mikor is a cseh fiú beszúrt féktávon és sikerült megelőznie. Martin azonnal, két helyen is megpróbálta visszavenni a stafétát, de sajnos nem sikerült elékerülni. A célra ráfordulva még megpróbált egy előzést a befutóig, ami végül sajnos nem sikerült, és elképesztő befutó után 0,001 másodperc lemaradással (!) lett második.
{{articleGallery[22611].caption}}
A verseny részletes végeredménye az ADAC Motorsport honlapján található.
Martin ezzel a két második hellyel átvette a vezetést a pontversenyben, Mór pedig a tizenkettedik helyen áll jelenleg a bajnokságban. Ez azonban hamarosan változhat, ugyanis jövő héten ismét útra kelünk az ADAC-kupa következő fordulójára - ígérem, arról is beszámolunk!