· 2019. december 10. 67

Civil autókkal szedik ki a pofátlan sofőröket

Aki bújt, aki nem

Az eddig jobbára autóutakon, autópályákon látott civil autók december 23-ig a fővárosban teljesítenek szolgálatot. Jaj a telefonáló, tiloson áthajtó sofőröknek, de a robogósfutárok sem menekülnek.
Viccesen csak „Közlekedési pofátlan(TAN)ítás” névre hallgat a zsaruk új akciója, amiben a belvárosra jellemző kihágásokra vadásznak. Piroson áthajtás, záróvonal, buszsáv és vezetés közben telefonálás - ezek a leggyakoribb szabálytalanságok. Hitelesített FAMA kamera rögzíti a manővereket, így nem lehet vita, hogy tényleg szabálytalankodott-e az autós vagy motoros.

Karácsonyig nem állnak le

Eddig összesen 72-en akadtak fenn az ellenőrzésen, amiből 12 záróvonal, 11 buszsáv, tíz mobilozás és hét gyorshajtás volt:
Emellett intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát vagy szemből hajtottak be az egyirányú utcába. Eddig 12-en kaptak csekket tiloson áthajtás miatt. Az akció december 23-ig folytatódik, és továbbra is csak jelöletlen kocsik vesznek részt benne, hogy észrevétlenül fülelhessék le a vezetés közben mobilozó és záróvonalon bepofátlankodó sofőröket.