· Képek: ContiMoto USA Blog,Conti Moto Blog · 2018. március 9. 19

Terjeszkedik a Continental

Töretlen fejlődés

A Continental számos nagyszerű motorkerékpár-abroncsot piacra dobott az elmúlt időszakban, melyek sorra aratják győzelmeiket a különböző teszteken.
Tavaly érkezett a túramotorosok által kedvelt ContiRoadAttack 2 Evo utódja, a minden tekintetben fejlettebb, többet nyújtó ContiRoadAttack 3. Az ún. Rain Grip anyagkeverékkel készült újdonság mindössze néhány hónappal megjelenését követően bezsebelte a Motorrad magazin túraabroncs-tesztjének első helyét, ráadásul a túrázóknak oly fontos paraméterekben bizonyult legjobbnak, mint nedves útviszonyok mellett tapasztalt teljesítmény, kezelhetőség, stabilitás és a gyorsítás közbeni tapadás.
{{articleGallery[17519].caption}}
Emellett 2017-re megújult a – szintén túracélra szánt – ContiTour is, amit a gyártó kifejezetten testes túramotorokra és cruiserekre ajánl. Ez a modell megnövelt futásteljesítménnyel és hatékonyabb vízkiszorítással száll harcba a vevők kegyeiért. Végül, de koránt sem utolsósorban itt a ContiCity, ami nevéből adódóan a városban motorozóknak és ingázóknak ideális választás.

Új gyárak és munkahelyek Magyarországon

Emellett magyar szempontból kimondottan jó hír, hogy a ContiTech tovább bővíti hazai tevékenységét. Az elmúlt másfél évben hatmilliárd forintot ruháztak be új, nyíregyházi telephelyükbe, ebből fejlesztették a gyártósorokat és a technológiát is, továbbá kialakítottak egy raktárat, illetve folyamatban van egy logisztikai központ építése is. A beruházásokkal már most több mint kétszáz új munkahely jött létre, s ez összesen hatszázra bővülhet a közeljövőben. Ezen felül 100 millió eurós befektetéssel a vállalat egy teljesen új gyárat is épít Debrecenben, ahol közel félezer embernek adnak munkát.