· 2020. november 20. 29

Dorna-nyomásra érkezik Davies

Újabb ikonok a GP-ben

Esnek-kelnek a pilóták az ismeretlen, portugál „hullámvasúton”, közben pedig egyre többet tudunk meg arról, hogy kik állnak majd 2021-ben a rajtrácson.
Megkezdődött Portugáliában az idei gyorsaságimotoros-világbajnokság zárófutama, ami azért különleges helyszín, mert itt csak kevés GP-csapatnak van komoly tapasztalata, inkább a Superbike-pilóták és -istállók rendelkeznek hasznos információkkal a híres-hírhedt körről.

Portugáliában búcsúzik a MotoGP mezőnye

Mivel ismeretlen a helyszín, hosszabb edzésidőt és több abroncsot kaptak a résztvevők, hogy megtalálják a beállításokat a harmincméteres, azaz tíz emeletnyi szintkülönbséggel tarkított körön, melyet éppen Talmácsi Gábor nevezett a „világ legnehezebb pályájának”.
{{articleGallery[27972].caption}}
Hogy mennyire keresik a határokat a versenyzők, azt remekül példázza a sok kisebb hiba, illetve az a néhány esés, amit már láthattunk a mai szabadedzéseken. A Moto3-ban jelenleg Arenas, Alcoba és Suzuki sorrend alakult ki, és a pálya nehézségét bizonyítja, hogy Binder, Migno és Vietti sem került be a legjobb húszba...
{{articleGallery[27967].caption}}
Jelenleg – nem meglepő módon – a hazai pilóta, Oliviera (KTM) áll az élen a királykategóriában, mögötte Vinales és az apriliás Espargaro, valamint Savadori végzett. Utóbbiak komoly előnyben vannak azzal, hogy az Aprilia már rendelkezik hasznos adatokkal Portimaóról, míg a többiek még sötétben tapogatóznak.
{{articleGallery[27968].caption}}
A hétvége programja ezúttal is szokatlan időpontban kezdődik, egyórás csúszással, így vasárnap délben láthatjuk a Moto3-futamot, a Moto2-pilóták negyed kettőkor sorakoznak fel, míg az utolsó MotoGP-verseny délután háromkor rajtol el Portimaóban.