Az, hogy nagyon sok autós még a megkülönböztető jelzéssel közeledő mentő- vagy tűzoltóautót, illetve kamiont, sőt vonatot sem észleli, nem sok jót jelent a fokozottan kiszolgáltatott motorosok számára. Még akkor sem, ha történetesen a járgányuk a rendeltetésénél fogva eléggé feltűnő, nehéz nem észrevenni...

dobrocsi-gabor-rendor-motoros-balesete
Ha nem olvastuk volna a hírt, motorosként akkor is sejtenénk, hogy mi történt, hiszen ez a leggyakoribb autós-motoros baleseti szituáció...

Sajnos Dobrocsi Gábor is kénytelen volt elszenvedni az autóvezetők súlyos figyelmetlenségének következményeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Motoros Alosztályának törzsőrmestere a társaival éppen egy rendezvény biztosításában vett részt, amikor egy figyelmetlen autós – hiába volt elsőbbségadás táblája – kihajtott elé. Az ilyen találkozások alkalmával szinte mindig a motoros húzza rövidebbet.

Ezúttal is ez történt, hiszen míg a vétkes sofőr egy karcolás nélkül megúszta az ütközést, addig Dobrocsi Gábornak eltört kilenc bordája, megrepedt a szegycsontja és légmell nehezítette a légzését.

A sérültet a Honvédkórházba szállították, ahonnan a szakszerű ellátásnak és ápolásnak köszönhetően azóta már haza is térhetett. Szolgálatba állásról azonban természetesen egyelőre nincs szó, hiszen időt vesz igénybe a teljes felépülés. Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

dobrocsi-gabor-rendor-motoros-balesete

Dobrocsi Gábor otthonában, családja, valamint kedvenc macskája és kutyái körében gyógyul tovább. Ha pedig már a kutyáknál tartunk: főhősünk nem először „került címlapra”, ugyanis anno munkatársa, illetve egy civil segítségével az M3-as autópálya bevezető szakaszán egy cseppet sem veszélytelen, látványos mentőakció során megóvta a biztos pusztulástól a száguldó autók között sokkos állapotban futkározó, Linda nevű vizslát, amiről a sajtó is hírt adott.