Nemrég írtunk róla, hogy a Ducati hét új modell érkezését jelentette be, s bár a motorok neve egyelőre titok, a következő mottók utalnak rá, hogy milyen gépekre is számíthatunk.

A nem várt esemény, Készen állsz a folytatásra?, A Föld felszabadítása, Ez a Versenyzés, Előretörés, Csak merészen! és A szabadság következő nemzedéke – ez a hét talányos elnevezés.

A szemfüles olasz motorosok kiszúrták, hogy – az ausztrál szabadalmi beadványok alapján – egy új Monster SP lesz az egyik a hétből.

ducati-monster-sp-2023
A 2022-es Ducati Monster

A tervrajzok arra utalnak, hogy a 937 köbcentis V2-es műszaki alapjaira épül az újdonság, és az SP jelzésből sejthető, hogy a Szörny könnyebb lesz elődeinél, felfüggesztése pedig a legjobb beszállítók felső polcairól származik majd. A szénszálas alkatrészek sokasága és a gazdag vezetéssegítő csomag is biztosra vehető, az viszont kérdéses, hogy melyik mottó takarja az új Monstert? Részünkről a „Készen állsz a folytatásra?” a legesélyesebb, de legkésőbb idén ősszel kiderül, pontosan melyik bemutató során lát napvilágot a 2023-as Monster.