· 2020. november 19. 11

Megjelent a Ducati Panigale V4 SP

Helló, SP!

Újra lesz SP, azaz Sport Production modellje a Ducatinak. Csak úgy roskadozik a műszaki csemegéktől az új V4-es, még néhány Superleggera-alkatrész is belefért a költségvetésbe.
Sokkoló adatokkal büszkélkedhet a tegnap este leleplezett V4-es, elvégre a Panigale V4 SP 214 lovas, de csak 173 kilóval mérlegel, igaz, ez utóbbi száraztömeg.
{{articleGallery[27932].caption}}
Megannyi ismerős összetevőt láthatunk rajta, élen a Superleggeráról származó, pillekönnyű, szénszálas kerékszettel, miként a féknyergeket (Stylema) és a főhengert, a szárazkuplungot és a nyúlásmentes, 520-as láncszettet is a talján ikonról kölcsönözték.
{{articleGallery[27933].caption}}
Komoly tömeget faragtak le a kerekek lecserélésével, hiszen a karbonfelnik darabonként 1400 grammal (!) könnyebbek, ezáltal nagyban csökken a pörgettyűshatás és egyszerűbbé válnak a gyors irányváltások a motorral.
{{articleGallery[27935].caption}}
Ezen túlmenően tág határok között állítható Rizoma lábtartókat kapott a modell, ezáltal nőtt az elérhető dőlésszög, s aki szinte csak pályán használná a gépet, annak jó hír, hogy a „felesleges” alkatrészek (visszapillantó, rendszámtáblatartó stb.) pár mozdulattal eltávolíthatóak.
{{articleGallery[27937].caption}}
Gyönyörű fényezését a MotoGP- és Superbike-csapatok téli teszten használt festése inspirálta, beleértve a fémszínű üzemanyagtartályt, és a fekete idomzatot, melyet feltűnő vörös betétek színesítenek.
{{articleGallery[27936].caption}}
Noha a bemutató lezajlott, csak tavasszal kezdődik a modell árusítása – az első példányokat márciusban vehetik át a tulajdonosok.