Kíváncsi vagy rá, hogyan működnek az elektromos autók és motorok? Szívesen mennél egy kört az új e-járművekkel? A Magyar Autóklub ingyenes rendezvényén minden kérdésére választ kaphatsz, és személyesen is megismerheted a legmodernebb közlekedési eszközöket.

ecoMobility Day 2022: ismerd meg a legújabb e-motorokat!

Hasznos és izgalmas programmal várja a Magyar Autóklub 2022. október 1-én mindazokat, akik szeretnék megtudni, hogy miként közlekedhetnek a jövőben olcsón és gyorsan, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk után. Az ecoMobility Day 2022 névre keresztelt, díjmentesen látogatható rendezvény vendégei nemcsak a legújabb, legmodernebb mobilitási eszközöket ismerhetik meg, hanem a különféle alternatív hajtásláncok felépítését és működését is, így a lehetőségek, valamint az előnyök-hátrányok tudatában dönthetnek majd következő járművük kiválasztásakor.

ecomobility-day-2022-az-autoklubban
Mi a különbség a HEV, a PHEV és a BEV hajtásláncú járművek között? Ez is kiderül a hétvégi ecoMobility Dayen

Az országos elektromosjármű-találkozónak is otthont adó eseményen minden kategória képviselteti magát, tehát a környezetbarát négykerekűek mellett elektromos motorok, robogók, kerékpárok, rollerek és egyéb mikromobilitáshoz kapcsolódó termékek is felsorakoznak majd. Képességeikről a legnevesebb szakértők tartanak előadásokat, méghozzá közérthető formában, hogy a műszaki területen kevésbé jártas látogatók is eligazodhassanak a jövő járműveinek világában. Jelen lesznek például az Elektromos Autó Akadémia és a Magyar Autóklub oktatói, sőt eljönnek az elektromos versenyautók fejlesztésében élen járó SZEnergy Team kutatói is. Mindemellett a helyszínen köszönthetjük majd a Villanyautósok néven ismert közösség tagjait, akik e-autókkal szerzett tapasztalataikat osztják meg az érdeklődőkkel.

ecomobility-day-2022-az-autoklubban
Várhatóan sok kétkerekű lesz a hétvégi rendezvényen, ugyanis itt zajlik majd az immáron hagyományosnak mondható, IV. Elektromos motorok találkozója is

Aki szeretne, természetesen maga is volánhoz ülhet. Elhozza legfrissebb, legfejlettebb járműveit többek között a Kia, a Nissan, a NIU, a Segway és a Tesla, a legügyesebbek pedig akadálypályán is próbára tehetik vezetői tudásukat. Tekintve, hogy az ecoMobility Day 2022 átfogó képet igyekszik adni, meghívást kaptak az elektromobilitást leginkább formáló vállalatok, közöttük az MVM, az E.ON és az ABB is, továbbá kiállít a MÁV, hiszen a tömegközlekedés még mindig a helyváltoztatás legzöldebb vállfaja. Ráadásként a leghatékonyabb töltési rendszerekkel és a korszerű járműtisztítási módszerekkel is találkozhatnak a résztvevők, nem mellesleg jól is lakhatnak, ugyanis a legmenőbb street food fogások közül szemezgethetnek.

Ha részt vennél az ingyenes programon és kipróbálnád valamelyik autót vagy motort, regisztrálj most az alábbi linken, és találkozzunk szombaton az ecoMobility Day 2022-n!