· Képek: MotoGP Facebook · 2019. december 13. 6

Egymás gépével körözött Hamilton és Rossi

Bajnoki csere-bere

Az F1 fenegyereke a „Doktor” 2019-es Yamahájának nyergébe pattant, míg Vale a brit 2017-es, vb-győztes Mercedesének ülésébe préselte be magát. Hamilton tavaly már tesztelte a Yamaha gyári Superbike gépét, s Rossinak sem ez az első Forma-1-es tapasztalata, hisz még 2010-ben futott néhány kört egy Ferrarival.
A tudósítások szerint nagyszerűen érezték magukat a valenciai mókázáson, ahol száguldottak fej-fej mellett két motoron és oly módon is, hogy Rossi az F1-es Mercivel, Hamilton pedig a Yamahával pályázott.

Gépet cserélt Hamilton és Rossi

Egyébként úgy tudjuk, Lewis Hamilton nagy álma volt, hogy egy helyszínen motorozhasson az olasz ikonnal, és látva a hatszoros F1-bajnok teljesítményét, nincs is miért szégyenkeznie Rossi mellett.
{{articleGallery[24153].caption}}
Legjobb valenciai köre ugyanis mindössze 4 másodperccel maradt el Vale korábban itt futott rekordjától, s ez annak tükrében még kiemelkedőbb eredmény, hogy Lewis a hírek szerint túlvállalta magát a Yamahával, és csak lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett nagyobb bukás a dologból.
{{articleGallery[24152].caption}}
Rossi sem panaszkodhat: csak 1,5 másodperccel futott gyengébb időt Hamiltonnál, igaz, a brit most próbálta ki először a spanyolországi aszfaltcsíkot. Persze megelégedéssel nyilatkozott az eseményről a talján menő is, aki élvezte a tempót, továbbá a kanyarokban jelentkező nem mindennapi oldalgyorsulást, s mint az eredményből is látszik, nem kímélte a Mercedest.