· 2020. március 24. 1

Félgyári Superbike-Honda keresi új gazdáját

Tessék, csak tessék!

Most olyan motort vehetsz, amit esélytelen otthon, a garázsban összeállítani, mert csak úgy hemzseg a spéci versenyalkatrészektől. Ha jobban utánaszámolsz, nem is olyan drága ennyiért.
A brit Jackson Racing oldalán bukkantunk a lenti hirdetésre, amiben egy WSBK-specifikációjú, 2018-as Honda CBR1000 SP2-t kínálnak eladásra. Hirtelen összeszámolni is nehéz, mennyi mindent építettek a gépbe, ami földi halandóknak szinte elérhetetlen, de azért teszünk egy próbát. Öhlins WSBK-felfüggesztés és kormány-lengéscsillapító, Suter lengővilla, Tan Kate WSBK-erőforrás, Magnetti Marelli versenyelektronika, OZ felnik, spéci Nissin fékrendszer, SC titán kipufogórendszer, állítható tengelytáv és villaszög stb.
{{articleGallery[24945].caption}}
Ha ezt mind összeszámoljuk, máris egy izmosabb új sportmotor áránál járunk, így nem tűnik túlzásnak a Hondáért kért - átszámítva - 9,8 millió forint. Tudjuk, nem 2018 volt a Honda legerősebb éve a Superbike-ban, hiszen legjobb versenyzőjük, Camier 12. lett az év végi összesítésben és egy dobogós helyet sem szerzett. Viszont az is igaz, hogy tízmillióért meg sem mutatnának egy Rea-Kawasakit vagy Davies-Ducatit, vagyis jelen pillanatban ez a legolcsóbb módja, hogy vb-motort vegyél és pár kör erejéig a Superbike-ban érezd magad.
{{articleGallery[24944].caption}}
Persze szemfülesebbek észrevehették, hogy másfél éve is piacra dobták már ezt a motort, de akkor még 40 ezer euró körüli összeget kértek érte, vagyis a luxustárgyakhoz hasonlóan a félgyári superbike-okra is igaz, hogy a fenntartás mellett az értékvesztés a legnagyobb tétel...