· Képek: Racerxonline.com, Motorcycle Sports · 2019. november 12. 2

További műtétek várnak Stefan Evertsre

Kitartást, bajnok!

Éppen egy éve írtunk róla, hogy kómába esett a tíz vb-címmel büszkélkedő Everts, miután részt vett egy afrikai jótékonysági versenyen. Most ismét kamerák elé állt a sztár, hogy beszámoljon a fejleményekről.
A pilóta a huszadik század derekáig belga gyarmatként jegyzett Kongóban indult egy jótékonysági futamon, melyről hazaérve rosszul lett, orvosai pedig maláriafertőzést állapítottak meg nála. Napokig feküdt kómában az akkor 46 éves, belga motoros, és hetekig kétséges volt, hogy teljesen felépül-e.
{{articleGallery[23899].caption}}
Februárban már otthonából üzent a sztár, és igyekezett megnyugtatni a rajongókat: - Visszatértem egy új, második életre! - mesélte. Pár hete azonban ismét kamerák elé állt Everts, és ezúttal is bizakodó volt, de sajnos rossz hírekről számolt be. Idén októberben újra megműtötték, ugyanis a maláriafertőzés szövődményei miatt több lábujját amputálni kellett. A Leuven melletti Gasthuisberg kórházban végezték a beavatkozást, mely során az összes lábujjat eltávolították a jobb lábfejéről, míg a balon két egészséges lábujja maradt.
Ezúton is jobbulást kívánunk a kiváló motorosnak, és egyik interjúját idézzük, melyben arról mesélt, miként élte meg a kómában, életveszélyben töltött napokat. - Miként sikerült felépülnöm? Erős a karmám vagy van egy mindenható őrangyalom? Nevezzük, aminek csak akarjuk, a lényeg, hogy gyűlöltem, amikor gyenge és letört voltam, de ez nem az a helyzet, amikor önsajnálatra fecsérelheted az időt... Ennek vége, és muszáj továbblépnem! - mesélte a tíz vb-címet jegyző pilóta, aki most is pont olyan harcosan küzd, mint anno a pályán, ahol összesen 101 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.