· Képek: Fortepan, adományozó: MHSZ · 2020. május 18. 9

Elhunyt Szabó II László

Viszlát, Bajnok!

Egy újabb legendával lettünk szegényebbek. Ma reggel elhunyt Szabó II László, aki negyed évszázadon át tündökölt a pályákon, és a technikai hátrány dacára gyorsabb volt Readnél és Agostininél is.
A Magyar Motorsport Szövetség jelentette be, hogy eltávozott közülünk a hazai motorsport nagy alakja, Szabó II László. Szabó 25 éves pályafutása során négy különböző szakágban 22 magyar bajnoki címet nyert. Emellett pályára lépett a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, több dobogós helyet szerzett, és nem egyszer megelőzte a sokszoros világbajnokokat, például Phil Readet és Giacomo Agostinit.
{{articleGallery[25513].caption}}
Legjobb eredményeit a gyorsaságimotoros-vb 125-ös géposztályában érte el 1967-ben és 1970-ben, mindkétszer ötödikként zárt a tabellán, ami karrierje csúcsának számított - áll az MTI összefoglalójában. Többször díjazták tehetségét és kitartását, pályafutásának elismeréséül megkapta a Magyar Népköztársaság Sport Érdemérem arany fokozatát, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is. Szabó II Lászlót a Magyar Motorsport Szövetség saját halottjának tekinti. Nyugodjék békében!