· 2019. augusztus 23. 18

Ellopták a legifjabb földkerülő Ducatiját

Bajban a rekorder

Szegény brit srácnak igazán kalandos volt az egy éven át tartó, föld körüli túrája, és nem hitte, hogy az igazi megpróbáltatások csak hazaérkezés után várnak rá.
Nem indult valami simán a húszas évei elejét taposó Henry útja, ugyanis a start előtt néhány nappal ripityára törték a motorját, amivel élete kalandjára indult volna. Szerencséjére a Ducati kisegítette szorult helyzetéből, és adott neki egy Scramblert, ám a talján vas meg Kazahsztánban adta be a kulcsot - Henry hetekig rostokolt Almatyban, amíg megérkeztek az alkatrészek az olasz V2-eshez.
{{articleGallery[22895].caption}}
Az ilyen megpróbáltatások miatt végül jókora csúszással, de végül is teljesítette a kitűzött célt, és 381 nap alatt, legfiatalabb motorosként egyedül megkerülte a Földet. Legtöbbször így ér véget a túrabeszámoló, ám most egy váratlan esemény miatt újra a címlapokra került a 23 éves kalandor.
{{articleGallery[22896].caption}}
Három napja ugyanis ellopták a Ducatiját, amit ráadásul csak „kölcsönbe” kapott az olasz gyártól. - Különleges ismertetőjel? Pont úgy fest a gép, mint ami százezer kilométert tett meg egy év alatt... Repedt kipufogóburkolat, temérdek matrica, még több repedés és karcolás szerte a gépen, nem beszélve a felhegesztett tartalék üzemanyagtartályokról. Igazán egyedi és számomra fontos motor, ezért nagyon hálás lennék, ha segítenétek megtalálni! - mesélte Henry a lopás másnapján. Arra kéri a motorosokat, ha hirdetésben vagy akár az utcán felbukkan a gép, feltétlenül értesítsék róla, illetve osszák meg bejegyzését, hogy minél több emberhez eljusson a lopás híre.