· Képek: MotoGP.com · 2020. június 5. 7

Csak reklámfogás volt a Marquez-duó a Hondánál?

Ki érti ezt?!

Mivel elmaradtak az idei versenyek, nem láthattuk egymás ellen küzdeni a két Marquez testvért a Repsol-Honda színeiben. Most úgy tűnik, hogy talán nem is fogjuk – máris új ember jön a spanyol helyére.
Bombaként robbant a hír, hogy a Honda gyári csapata megválik Alex Marqueztől, holott szegény fiú még egy métert sem tett meg versenyen. Erre azután derült fény, hogy néhány órája gyakorlatilag kiderült: Pol Espargaro lesz Marc Marquez csapattársa 2021-ben. Mivel a bejelentést egyik fél sem cáfolta – sőt Espargaro jelenlegi csapata sem –, gyakorlatilag készpénznek vehető, de kérdés, hogy mi lesz akkor Alex Marquezzel?
{{articleGallery[25653].caption}}
Természetesen megkeresték a Repsol-Honda alakulatát is az újságírók, ahol a csapatfőnök Alberto Puig kissé kitérő választ adott, de ezzel kvázi megerősítette, hogy lapátra teszik az ifjú spanyolt. – Jelenleg csak Marc Marquezzel van szerződésünk 2021-re – nyilatkozta, ami arra utal, hogy Alex máshol húzza majd a gázt jövőre. Adja magát, hogy az LCR Hondánál folytassa, ezért megszólalt a csapatvezető Lucio Cecchinello is, és a MotoGP.com-nak úgy nyilatkozott, hogy Cal Crutchlow-nak és Takaaki Nakagaminak sincs még szerződése 2021-re, de tárgyalnak velük is a hosszabbítás lehetőségéről.

Visszatér Pedrosa?

Úgy tűnik tehát, hogy rezeg a léc a hondás versenyzők alatt, elsősorban Alex Marquez és – ebből kifolyólag – Takaaki Nakagami helye lehet veszélyben, de azért lesznek más felszabaduló ülések is. Lorenzo már biztosan nem jön vissza versenyezni, Petrucci a WSBK-ba távozik, így a gyári csapathoz átvándorló Miller helye is üres, bár majdnem biztos, hogy oda Jorge Martin érkezik, már ha hihetünk a pletykáknak. A végső kérdés pedig: mi lesz a KTM-mel ütőképes versenyző nélkül? A fórumpletykák máris arról szólnak, hogy a jelenlegi tesztpilóta, Pedrosa helyettesítheti Espargarót, de az sem lenne nagy meglepetés, ha a kisebb kategóriákból emelnének fel egy KTM-es pilótát, például Oliveirát.