· 2019. július 11. 3

Felújítják a debreceni salakmotoros stadiont

Örülhetnek a vaspapucsosok

Ugyan az elmúlt néhány évben úgy tűnt, fejlődésnek indulhat a debreceni salakmotorsport, de az ehhez szükséges beruházások egy része csak most kezdődhet el, miután a debreceni önkormányzat negyvenmilliós támogatást szavazott meg a híres Gázvezeték utcai pálya felújítására.
Örömteli változások várhatóak a hajdúsági város salakmotoros pályáján, minekután egy új üzemeltető és a most megszavazott önkormányzati támogatás beindíthatja az elhanyagolt állapotú stadion korszerűsítését.

Felújítják a debreceni salakmotoros stadiont

Bár a Debrecen Speedway Salakmotor Sportegyesület számos korszerűsítő és állagmegóvó munkát elvégeztetett az utóbbi években - többek között kiépítette a szennyvízcsatorna-, a villamosenergia- és vízhálózatot, valamint új szociális blokkot alakított ki a VIP-épületben -, tavaly mégis lemondott a stadion további üzemeltetéséről. Szerencsére a pálya közelmúltban kiválasztott új kezelője, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. lát fantáziát a nagy hagyományokkal bíró sportágban, mi több, nagyszabású fejlesztési tervekkel állt elő, melyhez megszerezték az önkormányzat támogatását is, a város pedig - a siker reményében - negyvenmillió forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.
{{articleGallery[22521].caption}}
Mint a cég tájékoztatójából megtudtuk, elsődleges céljuk egy, a korábbinál gyorsabb futamokat megengedő, biztonságosabb és a nemzetközi szabályokat teljesítő versenypálya, valamint komfortosabb nézőtér kialakítása. A cívis város hozzájárulása fedezetet nyújthat arra, hogy átalakítsák a salakos ovált, emellett felfrissítsék a talajt, felújítsák vagy - szükség szerint - kicseréljék a palánkokat, a nyugati lelátót pedig műanyag székekkel szereljék fel. Úgy tervezik, hogy a munkákkal 2019 augusztusának elejére elkészülnek, ez ugyanis elengedhetetlen feltétele annak, hogy augusztus 20-án megrendezhessék a 44. Debrecen Nagydíjat, amit már valamennyi vaspapucsos és szurkoló türelmetlenül vár.