· 2019. szeptember 19. 11

GSX-R erőforrással fut a négykerekű szörnyeteg

Őrült quad Új-Zélandról

A vadóc gép építéséhez egy ezres GSX-R erőforrás adta az alapot, de véghezvittek néhány további látványos változtatást, hogy az egyedi masina megfeleljen a hegyi felfutóversenyek kihívásainak.
Ez a négykerekű ugyanis Új-Zéland nevezetes hegyi felfutó versenyére, a Race to the Skyra készült, ami nagyon hasonlít a legendás Pikes Peak futamra.

GSX-R erőforrással fut a négykerekű szörnyeteg

Az átalakító kúrát a 2 Way Industries végezte, szakembereik egy 2002-es LT500R ATV-t választottak alapul, és ebbe tették be a Suzuki jól bevált, ezres erőforrását. A könnyű, hátsókerék-hajtású szerkezet hozzávetőleg 160 lóereje elég durva menetteljesítményeket sejtet, érdemes megnézni az egyik aszfaltos felfutón készült videót:
Nem lehetett könnyű megépíteni, de úgy fest, hogy vezetni még nehezebb...
A cadronai futam egyébként murvás talajon zajlik majd, így a hegyi szerpentinen gyakorlott kéz kell a gép precíz és gyors irányításához. Érdekesség, hogy a megerősített futóművön, és a sportkipufogón túl aktív szárnyakat is felszereltek a quadra, ezek - az kerekekre ható leszorítóerőt növelve - nagyban segítik a gyors kanyarvételt.
{{articleGallery[23206].caption}}
A bivalyerős négykerekű csúcssebessége 140 mérföld/óra, azaz 230 km/óra, ennek és a kiváló manőverezőképességnek köszönhetően nála sokkal erősebb versenyjárműveket is könnyűszerrel lenyom, szóval nem lennénk meglepve, ha még hallanánk róla a közeljövőben.