· Képek: Honda Motorcycles · 2018. július 10.

Gold Wing-találkozó Szlovéniában

A közös szenvedély összehoz

Az ikonikus motorkerékpár ezernyolcszáz rajongója adott egymásnak randevút nemrégiben Velenjében, most zajlott le ugyanis az ötévente esedékes, nagyszabású tulajdonosi találkozó.
Harmincöt ország 1800 Gold Wing-fanatikusa gyűlt össze június 27. és július 1. között a szlovéniai Velenje városában, hogy egy ötnapos rendezvény keretében megünnepeljék a Gold Wing Európai Egyesület (Gold Wing European Federation, röviden GWEF) első tulajdonosi találkozójának 35. évfordulóját. A szervezetről tudni érdemes, hogy 1983-ban alapították azzal a céllal, hogy biztosítsa az információáramlást, valamint segítse a nemzetközi kapcsolatok, barátságok és közös tevékenységek létrejöttét a Gold Wing-klubok tagjai között. A társaság által szervezett, németül Treffennek (vagyis találkozónak) hívott összejövetelt minden esztendőben húsz országban rendezik meg. A központi eseményt, melyen a GWEF összes tagállama részt vesz, 2003 óta ötévente hozzák tető alá, vagyis ez volt a negyedik alkalom.
{{articleGallery[18709].caption}}
A rendezvény csúcspontja a Nemzetek Parádéja volt, mikor a ‘Wingek hosszú konvojt alkotva kigurultak az összejövetel helyszínéül szolgáló kempingből, de fontos esemény volt a díjátadó ünnepség is, ahol idén Bulgária vehette át az ún. Részvételi díjat, mivel a GWEF helyi tagjainak 90 százaléka jelen volt. Finnországot is elismerésben részesítették, ugyanis az ország küldöttei utaztak a legtöbbet, ötven Gold Winggel egyenként 2500 km-t tettek meg csak odafelé. A legendás kétkerekű története 1975-ben kezdődött, s neve az elmúlt több mint négy évtized alatt összeforrt a hosszú távú, komfortos utazással, a korszerű technikával. A modell kimagasló teljesítménye kategóriájában viszonyítási alapnak számít – ebben a 2018-as változat sem marad el elődeihez mérten –, többek között ennek is köszönhető, hogy a típusnak olyan elkötelezett tábora alakult ki, amely büszke a gép által képviselt úttörő szellemiségre.