Nemzetközi szinten is kiemelkedő köridőket futottak a pilóták a Magyar Bajnokságon – írja a Pályamotorozás.hu, és bizony kicsit sem túlzó a cím. A június 20-án rendezett Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa II. fordulóján ugyanis elképesztő tempót motoroztak, olyannyira, hogy a szervezők a futamok utáni összesítésben minden versenyző neve mellett feltüntették a legjobb köridejét is a táblázatban.

gyorsasagi-ob-pannonia-ring-2022-junius

A hatszázas és ezres géposztályban is megannyian futottak két perc alatti időt, mi több, Molnár Gergő révén új Stock600-rekord született a Pannonia Ringen. A részletes eredmények és köridők PDF-formátumban letölthetőek a Pályamotorozás.hu oldaláról, míg a helyszínen készült fotókat itt találjátok.

Egy verseny, három motor...

Az Endurance-vb-n ötödik helyet szerzett Kovács Bálint is indult a hétfői összecsapáson, ám ezúttal a technika ördöge közbeszólt, így a H-Moto fiatal tehetségének három motorra volt szüksége, hogy teljesítse az edzéseket és a versenyt. Most ő mesél kalandjairól.

gyorsasagi-ob-pannonia-ring-2022-junius
Bálint előbb Kawasakival lépett pályára...

– Hétfőn rendezték az Országos Gyorsaságimotoros-bajnokság második fordulóját ahol a saját motorommal szerettem volna pályára lépni, de sajnos az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem áll készen a versenyre. Szerencsére egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően végül ott lehettem az edzésen egy Open1000 kategóriájú Kawasakival, amit vasárnap beállítottunk és hétfőn nagy reményekkel készültünk a szabadedzésre. Sajnos ismét elpártolt mellőlünk a szerencse, mert az első két felmenetelen kiderült, hogy valami nagyon nem stimmelt vele, így ki kellett találnunk, hogy honnan szerzünk azonnal új motort.  

gyorsasagi-ob-pannonia-ring-2022-junius
...majd egy olyan BMW-vel indult a futamon, amivel csak négy kört tett meg előtte, ennek dacára a második helyen zárt

Ekkor jött a következő nagylelkű felajánlás, és kaptam egy számomra teljesen ismeretlen BMW-t, amivel csupán négy próbakört tudtam menni a verseny előtt és ez alapján a második helyről indulhattam. Összességében szerencsésnek érzem magam, hiszen végül a második helyet szereztem meg a BMW-vel, ráadásul ez a verseny alapvetően a jókedvről, a felhőtlen motorozásról szólt, és hasznosnak bizonyult, hogy két ismeretlen motorral gyűjthettem tapasztalatokat. Ezúton is nagyon szépen köszönöm Kovács Ferinek a sok segítséget és a motorokat, hiszen nélküle nem tudtam volna elindulni a versenyen! – mesélte Kovács Bálint a hétfői futam után.