· Képek: Széchenyi István Egyetem · 2018. október 9. 92

Ítélet született a gyulafirátóti baleset ügyében

Hol az igazság?

Motoroktól és motorosoktól volt hangos ma reggel a veszprémi bíróság és környéke, ahol a két évvel ezelőtt történt gázolás ügyében hoztak ítéletet.
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2016. május 29-én fél egy körül a 82-es számú főúton Gyulafirátótnál. Egy autó és több motoros ütközött, akik közül az egyik a helyszínen életét vesztette - állt a Police.hu közleményében két évvel ezelőtt.
A balesetben nyaktól lefelé lebénult Foki Nikiért egy emberként álltak ki a barátok és sok-sok ismeretlen is. Jótékonysági futást szerveztek, hogy segítsenek neki, fontos eszközöket vásároltak, és biztatták a lányt, csodálva kitartását és akaraterejét
A helyzet egyértelműnek tűnt, hiszen az autó bekanyarodott, vagyis keresztezte a szemből érkező motorosok útját, így az nem is lehetett kérdéses, hogy ki hibázott. A mai ítélet előtt már csak azt kellett tisztázni, hogy szóba jöhet-e bármilyen enyhítő körülmény, amivel a sofőr megúszhatja a börtönt.
{{articleGallery[19664].caption}}
Két szakértői vélemény alapján azt állapították meg, hogy az autó vezetője enyhe fokú alvászavarban szenved, jóllehet, aznap kipihenten indult útnak. Végül a bíró úgy határozott, nem kell börtönbe vonulnia a sofőrnek, 22 havi szabadságvesztését négy évre felfüggesztették, sőt 2025 után újra vezethet is. A tárgyaláson annyi motoros jelent meg, hogy be sem fértek a terembe - a folyosón vártak, amíg délután megszületett az ítélet.