· 2020. szeptember 25. 19

Pan America alkatrészekkel spécizték fel a LiveWire-t

Prototípusból túragép

Még a hamarosan megjelenő Harley-Davidson túraenduróból is kölcsönöztek néhány alkatrészt, hogy Ewan McGregor és Charley Boorman elektromos motorjai zokszó nélkül tűrjék a húszezer kilométeres utat.
{{articleGallery[27055].caption}}
Hatrészes dokumentumsorozat kezdődik a munkáról, mely során átalakították a Harley-Davidson LiveWire-t a két világjáró számára. Természetesen az volt a cél, hogy képes legyen 13 000 mérföldön keresztül megbirkózni mindenféle tereppel a gép, miközben Ewan McGregor és Charley Boorman végig motorozza velük Amerikát a Long Way trilógia harmadik részében.
{{articleGallery[27052].caption}}
- A Harley-Davidson megbirkózik bármilyen kalanddal - szögezte le Jochen Zeitz, a vállalat ügyvezető igazgatója. A sorozatban végigkísérik a mérnökök és formatervezők munkáját, mely során alaposan átfaragták a 2020-as LiveWire-t.
{{articleGallery[27054].caption}}
A mérnökcsapat mindössze 30 nap alatt tervezte meg, alakította át és rakta össze a kész motort. Belső tesztelés után úgy döntöttek, hogy még javítanak az ergonómián és megerősítik a csomagok rögzítésére szolgáló konzolokat, de így is 90 nappal a munka kezdete után készen állt a gép Argentína legdélibb pontján, a világ végeként is emlegetett Ushuaiában.
{{articleGallery[27056].caption}}
Az átalakított LiveWire-be új RESS (energia-visszatermelő rendszer) került, módosították a vázat és a Harley-Davidson Revelation™ erőforrást. Ezeken kívül felhasználták a Harley-Davidson Pan America™ túraenduró prototípusára fejlesztett fékeket, kerekeket és a abroncsokat, valamint egyedi légterelőt, hátsó felfüggesztést és villa befogókat szereltek fel.
{{articleGallery[27057].caption}}
A leszállítás előtt természetesen mindkét motort átvizsgálták a Harley-Davidson’s Willie G. Davidson fejlesztőrészlegen és belső teszteket végeztek hasonló terepkörülményeket szimulálva a HD tesztpályáin.
{{articleGallery[27055].caption}}
Az építés és tesztelés részleteiről maguk a mérnökök mesélnek a márka új podcastjében, amit Apple-n és Spotify-on keresztül is követhetsz, sőt ha feliratkozol a sorozatra, garantáltan nem maradsz le a legfrissebb részekről.