· 2018. október 11. 14

Ismét változik a WSBK lebonyolítási rendje

Senki többet, harmadszor!

Hosszú előkészítő munka után ma délután hivatalosan is megerősítették, hogy jövőre versenyhétvégénként három futam lesz a Superbike-ban, ráadásul két különböző távon.
A szombati nap rendje marad úgy, ahogy idén megszokhattuk, azaz délután kettőkor startol a nyitóverseny, melynek időtartama, hossza megegyezik a mostanival. Nem úgy a másnapi viadalok, ugyanis 2019-től már két összecsapást láthatunk, amiből az első, délelőtt 11-kor rendezett megmérettetés egy rövid sprintfutam lesz.
{{articleGallery[19670].caption}}
Ezt követően éppen csak szusszanhatnak egyet a résztvevők, ugyanis délután kettőkor megint pályára lépnek, mégpedig a szombatival megegyező körszámmal. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy ez mennyiben érinti a pontozási rendszert, azaz a sprintfutamon is 25 pontot kap-e az első helyezett, vagy amennyivel rövidebb a csata, annyival csökken-e a pontok száma. Akárhogy is, Daniel Carrera, a WorldSBK ügyvezető igazgatója optimistán nyilatkozott, és elmondta, hogy régi vágyuk valósult meg a vasárnapi programot igencsak feldobó, várhatóan feszített tempójú és izgalmas sprintfutam bevezetésével. - Nem tisztáztunk még mindent, de annyi bizonyos, hogy ezentúl hétvégenként három futamot láthatnak a nézők, mi pedig gőzerővel dolgozunk azon, hogy mielőbb nyilvánosságra hozhassuk az új lebonyolítás minden részletét, beleértve a rajtprocedúrát és a pontozást - tette hozzá Carrera.