· 2018. június 11.

Felavatták az owensborói Hayden-szobrot

Sosem feledünk, Bajnok!

A tavaly májusban elhunyt pilóta előtt tisztelegtek Kentuckyban, ahol ezentúl Hayden-nap és gyönyörű szobor állít emléket az amerikai legendának.
A tavaly Olaszországban kerékpárbalesetet szenvedett Nicky Hayden tiszteletére emelték azt az owensborói szobrot, mely a pilóta Laguna Seca-i győzelmét eleveníti fel. Emellett június kilencedikét hivatalosan is Hayden-emléknappá nyilvánították, ezzel utalva a Kentucky Kid jól ismert, 69-es rajtszámára.
{{articleGallery[18363].caption}}
A 2006-os MotoGP világbajnok tavaly a Honda superbike csapatánál versenyzett, éppen a talján futamra készült, amikor májusban összeütközött egy autóssal, és nem sokkal később életét veszítette. Azóta az olasz hatóságok nyilvánosságra hozták a nyomozás eredményeit is. - A Haydennel ütköző személyautó sebessége 72,8 km/h volt, ezért a sofőrt várhatóan felelősségre vonják az amerikai pilóta halála miatt. Ha az autós a megengedett sebességgel halad, elkerülhette volna az ütközést – áll a szakértő, Orlando Omicini összefoglalójában, melyet a Riminiben működő ügyészség adott közre.