Miként arról nemrég beszámoltunk, idén legalább két fontos modellel bővül a Honda kínálata. Először is „rajtra kész” az új, kéthengeres Hornet, ami szinte bizonyosan 750-es lesz, hiszen eközben egyre több helyről erősítik meg, hogy több 2023-as típusban láthatjuk ezt a sorkettest. Ilyen az említett csupaszmotoron kívül az új Transalp, melyet a hírek szerint szintén jövő tavasztól forgalmaznak, mi több, szinte készpénznek vehetjük, hogy jön a Ténéré 700 ellenfelének kikiáltott CRF750L Africa Twin is.

Videón az új Honda CRF750L Africa Twin

Azt egyelőre homály fedi, hogy az NC család 745 köbcentis kéthengeresére épülnek-e a gépek vagy új erőforrást fejlesztett a Honda az érkező trióhoz. Utóbbi mellett szól, hogy az alig 60 lóerős NC-blokk elmarad teljesítményben a 700-as géposztály sorkettesei mögött, így esélyes, hogy vadonatúj vagy erősen átdolgozott hajtómű kerül a hamarosan megjelenő terepmotorokba.

A CRF750L Africa Twin bemutatkozó kisfilmje, amiről azért jegyezzük meg, hogy nem a Honda hivatalos YouTube-csatornájára töltötték fel. Ez alapján úgy fest, közel a leleplezés, de ez aligha hivatalos információ...

A Hondánál hagyomány, hogy az őszi motoros seregszemlék előestéjén mutatják be újdonságaikat vagy legalábbis néhány modellt, így várhatóan a Hornet és Transalp hivatalos leleplezésére is legalább két-három hónapot kell még várnunk. Az viszont már szinte bizonyos vagy legalábbis ezt sugallja a videó, hogy az Africa Twin bemutatója novemberben harmadikán lesz, tehát az EICMA-n már élőben láthatjuk az új, 750-es terepmotort.