· 2020. június 29. 19

Elkészült a Honda CBR1000RR-R SP BSB-változata

Még élesebb penge

Több kategóriában is indul a Honda a Brit Superbike-ban. Komolyan vették a mérnökök a felkészülést, fontos fődarabokat is cseréltek a motorokon, hogy négy pilótájuk a győzelemért harcolhasson.
A kvartett tagjai – név szerint: Andrew és Glenn Irwin, valamint Tom Neave és Davey Todd - már meg is kapták a motorokat, melyeken sok újdonságot felfedezhetünk a gyári gépekkel szemben. Például az OZ Racing felniken nem Brembo fékalkatrészek dolgoznak, mint a közúti CBR1000RR-R SP-n – a BSB-ben Nissin nyeregre bízzák a lassítást a szakemberek. Ez már csak azért is érdekes, mert pont a tavaly bemutatott, sportosabb SP kiadás sajátja volt a Brembo Stylemára épülő fékrendszer, míg az alapmodell kapott Nissint.
{{articleGallery[25833].caption}}
Nagyjából egy hónap múlva startol Európa egyik leglátványosabb bajnoksága, a BSB, ahol a sajátos helyzet miatt hat versenyhétvégét és összesen 18 futamot rendeznek 2020-ban. Most úgy fest, hogy augusztus hetedikétől október közepéig zajlik majd a sorozat, mely során kétszer járnak a versenyzők a legendás Donington Parkban, emellett pedig Oulton Park, Silverstone, Snetterton és Brands Hatch is kap egy-egy hétvégét.
Hogy miért is érdemes követni a nívós bajnokságot, arra tökéletes bizonyíték a fenti, másfél órás (!) videó, amiben az elmúlt évad legizgalmasabb csatáit gyűjtötték össze a szervezők.