· 2020. március 27. 12

Újabb pletykák és képek a Honda CBR600RR-ről

Felbukkant vagy el sem tűnt?

Sokan várták, hogy a visszatérjen a legendás 600RR, és most úgy tűnik, nem hiába áhítoztak rá. Már csak az a kérdés, hogy japán belpiacos vagy Euro5-ös gép lesz-e?
Sajnos a 2017-ben hatályba lépett Euro4-es környezetvédelmi norma miatt megszűnt a Honda CBR600RR európai forgalmazása, ám most maguk a japán szaklapok erősítették meg, hogy van remény – a következő években ismét benépesülhet a hatszázas kategória.
{{articleGallery[25003].caption}}
Minden jel arra utal, hogy 2021 végén visszatér a CBR600RR, már ha nem húzódik el annyira a járványhelyzet Ázsiában, hogy ez meghiúsítsa a modell piacra dobását. Az elmúlt években szinte kihaltak a szó eredeti értelmében vett hatszázasok, holott sokan ma is ilyen motorokra vágynak, nekik viszont alig maradt választási lehetőségük, legalább is az európai piacon.

Most van CBR600RR vagy nincs?

Ne felejtsük el, hogy nekünk csak szép emlék a CBR600RR, hiszen nem kapható új motorként az Egyesült Királyságban és Európában, ám a világ többi részén él és virul – itt a friss fényezéseket és műszaki adatokat is láthatjátok. Mivel a 2020-as modell szabadon árulható a világ többi részén, aligha lenne értelme úgy továbbfejleszteni, hogy továbbra is Euro3-as maradjon, hiszen ezzel nem nyerne új piacokat a cég. Minden jel arra mutat tehát, hogy ha jön új 600RR, az Euro5-ös lesz, és Európába is eljut majd. Csak az a kérdés, hogy ez milyen súlytöbblettel jár, mivel a jelenleg árult Fireblade kifejezetten madárcsontú - menetkészen is csupán 185,7 kilóval mérlegel.