· Képek: ASO / C. Lopez · 2020. január 10. 14

Honda-fölény a Dakaron

Gyorshajtáson ment el a győzelem?

Egyelőre hátrányban vannak a KTM-esek a szaúdi Dakaron, és még a szerencse is elpártolt tőlük: legjobb motorosuk egy gyorshajtás miatt szorult a hondások mögé.
Oda-vissza váltották az élen egymást a versenyzők, és hosszú napokon át teljesen kiegyenlített küzdelem folyt az idei Dakaron, ám az ötödik mért szakasz után felborult az erősorrend. Hatalmas bukások, büntetések és szerencsétlen eltévedések nehezítették a pilóták életét, s ennek eredményeként kimondottan erős Honda-fölény alakult ki a hét végére.
Győztes pilótát veszített a KTM az ötödik napon
Minden a korábbi bajnok Sunderland vesszőfutásával kezdődött, aki az egyik összekötő szakaszon gyorshajtás (!) miatt kapott időbüntetést, majd amikor ezt megpróbálta ledolgozni, hatalmasat esett, és váll-, illetve csigolyasérülésekkel került kórházba. Price ugyan a helyébe lépett, és megnyerte az első, valamint az ötödik napot, de így is közel félórás hátrányban van az élen álló Ricky Brabec (Honda) mögött. A Honda fölényére jellemző, hogy senki nem tudta húsz perc alá faragni a hátrányát Brabeckel szemben, aki ráadásul komoly hátvédeket is kapott - összesen három hondás halad a legjobb ötben, név szerint Brabec, Florimo és Barreda Bort. A magyarajkú versenyzők közül Gyenes Emanuel a 35. helyen áll, míg Saghmeister Gábor 101. helyen futott be a Dakar hivatalos honlapja szerint.