Továbbra is kétféle változatban készül a japánok legendás modellje, a GL1800. A Gold Wing és a Gold Wing Tour azonos műszaki alapra épül, de a Tour – nevéhez híven – gazdagabb felszereltségű változat.

honda-gold-wing-2023
Honda Gold Wing (2023)

Hogy az 1975 óta hódító modell még csábítóbbá váljon, a 2023-as Gold Wing és Gold Wing Tour eddig nem látott, még vonzóbb fényezésekkel lép színre. A kizárólag duplakuplungos sebességváltóval (DCT) kapható GL1800 Gold Wing Iridium Grey Metallic/Matt Pearl Morion Black színösszeállítással érkezik, melyet még izgalmasabbá tesznek a hathengeres erőforrás pirosra fényezett alkatrészei. A DCT-erőátvitellel és légzsákkal felszerelt Gold Wing Tour 2023-as változata két vadonatúj színben rendelhető: Beta Silver Metallic/Iridium Grey Metallic, valamint Graphite Black fényezés barnára festett motorburkolatokkal, emellett továbbra is elérhető a korábban megjelent, népszerű Pearl Glare White szín is.

honda-gold-wing-2023
Érdekesség, hogy a 2023-as GL1800 Gold Wing Tour manuális váltóval felszerelt változata kizárólag Graphite Black színben kapható, míg a DCT-s Beta Silver Metallic/Iridium Grey Metallic fényezéssel is elérhető

Biztonságot fokozó fejlesztés a 2023-as Gold Wing és Gold Wing Tour abroncsnyomás-ellenőrző rendszere (TPMS), mely a 7"-os, színes TFT-kijelző bal alsó részén jeleníti meg a pillanatnyi guminyomást, illetve egyértelmű és feltűnő jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha szökik a levegő az abroncsból.