A tavaly őszi, milánói EICMA-n a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója különösen édes mézesmadzagot húzott el a CB600F, vagy ahogy Európában ismerik, a Hornet rajongói előtt. A premier közeledtével egyre több minden derül ki az újdonságról, ugyanakkor csínján bánik a Honda az információkkal, hiszen nyilván szeretné megadni a módját egy ekkora durranásnak. Márpedig az új Hornet színre lépése az lesz, hiszen a modell immár kilenc éve, 2013 óta hiányzik a kínálatból.

Kéthengeres lesz a Hornet, de vajon 750-es vagy nagyobb motorral?

A közreadott vázlatok alapján az új Hornet megjelenésében a KTM Duke-ra emlékeztet, vagyis küllemét a hegyes orr, a magasan trónoló üzemanyagtartály, az ugyancsak magas far és a hosszú lengővilla határozza meg. Bár hivatalos közlés még erről sincs, az újdonság mozgatását a korábbiaknál nagyobb, várhatóan 745 köbcentis összlökettérfogatú kéthengeresre bízzák, de a márkafórumokon 800-as, 850-es tippek is elhangzottak már.

honda-hornet-2023-bemutato-video
Shake up the hive, azaz Rázd fel a kaptárat! – ez a Honda mottója, ami arra utal, hogy a középkategória egyik új etalonja lehet a modell. Japán lapértesülések szerint így fest majd a 2023-as Hornet

Erős mezőnybe érkezik a japánok újdonsága, hiszen mint olvashattátok, a középméretű csupaszmotorok géposztálya vezeti az eladási listákat szerte Európában, és olyan modellek ellen száll ringbe, mint a Triumph Trident 660, a Suzuki SV650 vagy a Yamaha MT-07. Állítólag a Hornet váza és erőforrása – akárcsak a Yamahánál – több modell alapjául is szolgál majd, melyek a következő egy évben jelenhetnek meg. Ha hinni lehet a szóbeszédnek, az egyik ezek közül a Honda Transalp, amelyet a Yamaha Ténéré 700 és az Aprilia Tuareg ellen küldenének csatába.

honda-hornet-2023-bemutato-video
A Hornettel egyszerre jelenhet meg a másik 750-es modell, a Transalp

A modell leleplezése – szokás szerint – az EICMA-megnyitó előestéjén várható, míg az új Honda forgalmazása jövő tavasszal indulhat el.