· 2020. március 26. 5

Virtuális tárlatvezetés a Hondával

Ahol Doohan NSR-je lakik

Itt a remek alkalom, hogy „meglátogass” olyan autós, motoros múzeumokat, ahová egyébként nem jutnál el. Ezúttal a Honda háromemeletes, csaknem négyszáz járművet felvonultató tárlatát járhatjátok be velünk.
Hála a modern technikának, immáron a fotelből is részt vehetünk a 360 fokos, virtuális túrán, hogy felfedezzük a Honda több mint fél évszázados történetét. Valódi ritkaságok bukkannak fel a séta során, mint például az S500 (a Honda első négykerekűje), sőt itt van az RA271 Formula-1-es autó is, és persze motorokból sincs hiány.
Csodaszép vasak, de nem érdemes rögtön a motorokhoz rohanni, mert az első emeleten láthatod a két legendás alapító, Soichiro Honda és Takeo Fujisawa élettörténetét. A képernyő jobb szélén hívhatsz liftet, és az 1, 2, 3 gombokkal mászkálhatsz fel-le az egyes szintek között
Legendás helyszínen, a Motegi Twin Ring pályán található az 1998-ban megnyitott múzeum, ahol ezúttal a Google Street View segítségével nézünk szét. A motoros tárlaton természetesen láthatod az elképesztő mennyiségben gyártott Super Cub 100-at, a Dream E-t, de itt sorakozik az ováldugattyús NR750, mégpedig az RC143, az RVF750 és a Mick Doohan féle NSR500 társaságában. Nem szeretnénk lelőni az összes poént, ezért nem is soroljuk tovább a ritka és lenyűgöző gépeket - aki „kimozdulna kicsit”, javasoljuk, tegyen egy virtuális sétát a múzeumban, igazán megéri rászánni az időt.