· 2019. november 6. 11

Husqvarna Norden 901

Stílus és technika

Úgy tűnik, a kétkerekű SUV lesz az új trend, legalább is erre utal, hogy a Ducati és a Husqvarna is előrukkolt egy formás, középméretű kalandmotorral.
Igazán látványos köntösbe csomagolták a KTM 790 Adventure R-t, és ezzel egy divatos megjelenésű, strapabíróságot sugárzó motor született, név szerint a Husqvarna Norden 901 prototípus. Bármennyire is elrejti az új, formás burkolat a technikát, az már első ránézésre egyértelmű, hogy a váz és az erőforrás - alapja - is a 790-ből származik, és a mélyre nyúló üzemanyagtartály is ismerős az osztrák masináról.
{{articleGallery[23835].caption}}
Miként azt a narancs márkánál megszokhattuk, a WP szállítja a felfüggesztést, az első villa 21 colos, fűzöttküllős felnit fog közre, míg hátul 19-es (más források szerint 18-as) abroncson fut a motor - nem egy hétköznapi párosítás. Igazi különlegesség a két részből álló, ezért állva is könnyen leolvasható, színes TFT-műszeregység, melynek alsó felén a legfontosabb adatok, míg felül a kiegészítő információk vagy a navigáció utasításai jelennek meg. Hogy mennyire komolyan gondolja a Husqvarna a forgalmazást, azt remekül példázza, hogy Milánóban máris sok-sok, kifejezetten a Norden 901-hez tervezett táskával és egyéb kiegészítővel jelent meg a modell, szóval ne lepődjünk meg, ha 2020-ban már a megvásárolható változat pózol majd valamelyik seregszemlén.