· 2020. április 2.

Ingyenesen elérhetőek a MotoGP-futamok

Micsoda csaták voltak!

Újabb „ajándékkal” kedveskedik a Dorna a motorosoknak. Most ingyenesen elérhetőek az utóbbi évek legizgalmasabb futamai a MotoGP.com-on, hogy könnyebben teljenek a verseny nélküli hetek.
Tíz remek összecsapás a 2006-os Portugál Nagydíjtól, a hét évvel ezelőtti Brit Nagydíjon át, egészen a '18-as asseni versenyig - ezt ajánlja a MotoGP.com, mégpedig ingyen, ugyanis a sajátos helyzetre tekintettel elkezdték szabadon elérhetővé tenni az oldal legjobb tartalmait. Rendben, a többség látta már egyszer - többször - az emlékezetes viadalokat, de amíg nem kezdődik el a 2020-as idény, némi gyógyírként szolgálhatnak a versenyre kiéhezett rajongóknak.
{{articleGallery[25058].caption}}
Sőt, aki többre kíváncsi, egyszeri regisztráció után - április 27-ig - ingyenesen nézheti meg az összes interjút és dokumentumfilmet az oldalon. Jóllehet, ehhez külön regisztráció szükséges, és az ingyenes időszak után havonta közel húsz euróba kerül, ha továbbra is igényt tart rá.

Mikor lesz MotoGP-futam?

Eközben az is kiderült, hogy nem túl meglepő módon a Francia Nagydíjat is elhalasztják, ám ettől függetlenül hajthatatlan a Dorna a versenyek számát illetően. Továbbra is azt kommunikálja a szervezet, hogy egyáltalán nem számít az FIM előírás, miszerint legalább 13 fordulót kell rendezni az érvényes vb-hez. Sokkal fontosabb nekik, hogy a lehető legtöbb versenyhétvégét pótolják, igaz, azt ők sem tartják valószínűnek, hogy emiatt átcsúszik a jövő évre a világbajnokság vége.
{{articleGallery[25060].caption}}
Utóbbit azért emelték ki, mert eközben a Formula 1 szervezői éppen egy szokatlan vészforgatókönyvön dolgoznak: terveik szerint 2021 januárban vagy februárban érhet véget az idei szezon, azaz alig pár héttel a '21-es idénykezdet előtt. Hogy ez mennyire nem légből kapott ötlet, azt pont a Raikkonen által nagyra becsült csapatfőnök, Mattia Binotto erősítette meg. Ő arról beszélt egy friss interjúban, hogy „benne vannak” a kétfutamos versenyhétvégékben és az újévben zajló pótfutamokban is - próbálnak rugalmasan hozzáállni, ezzel is segítve a szervező Liberty Mediát.