· Képek: MTI és Police.hu · 2020. október 28. 143

Visszaeső ittas vezető gázolt motorosokat

Tedd le a poharat!

Noha évről évre csökken a részegen okozott balesetek száma, még mindig sok a teendő. Ráadásul nem sokat tudnak kezdeni azokkal, akik az eltiltás után is jogsi nélkül, piásan ülnek autóba.
Múlt hétvégén adott hírt róla a Police.hu, hogy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az 51-es úton. Egy 37 éves érsekcsanádi férfi közlekedett – mint kiderült, részegen – személygépkocsival az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr eddig ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset során a motorokkal közlekedő vaskúti házaspár – egy 50 éves nő és egy 44 éves férfi – olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.
{{articleGallery[27509].caption}}
Utólag kiderült, hogy jogosítványa sem volt a gázolónak, aki – micsoda véletlen – korábban ugyanilyen kihágás miatt intett búcsút vezetői engedélyének. Ezek után nem is lehetett kérdés, hogy a rendőrök kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.
{{articleGallery[27510].caption}}
Folyamatosan csökken a piásan autóba, motorra ülők száma, de egyelőre nem dőlhetünk hátra, mert így is évente ezerszám okoznak balesetet, miután a pohár fenekére néznek. Tavaly például 47 motoros, 146 robogós, 307 kerékpáros és 786 autós miatt kellett helyszínelni a zsaruknak, és összesen 1353 balesetben játszott közre, hogy ivott a vezető.