· 2020. május 27. 11

Helycsere az olaszoknál

Miller a Ducati gyári csapatában

Ma jelentették be hivatalosan, hogy az ausztrál fenegyerek, egyben többszörös MotoGP-futamgyőztes Jack Miller a Ducati gyári alakulatánál húzhatja a gázt 2021-ben.
A napokban több tárgyalássorozat, megbeszélés zajlott az olasz csapatnál, mely eredményeképpen pár perce bejelentették, hogy Jack Miller egy évre aláírt a Ducatihoz. No, de mi előzte meg ezt? A Ducati vezetője, Davide Tardozzi azt nyilatkozta, a csapat erősen fontolgatja, hogy a 2021-es szezonban a MotoGP-világbajnokságon Jack Miller legyen a gyári csapat egyik pilótája, de akkor még nem esett szó konkrétumokról. Jelenlegi munkaadója, a Pramac Racing menedzsere, Francesco Guidotti szintén azt mondta, hogy az ausztrál pilóta teljesítménye indokolja, hogy továbblépjen, s mi tagadás, ezzel mi is egyetértünk – tulajdonképpen az a fura, hogy nem előbb állapodtak meg vele az igencsak rapszodikus teljesítményt nyújtó Petrucci és Dovi helyett.
{{articleGallery[25582].caption}}
A Ducati gyári csapatában jelenleg Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci küzd a bajnoki pontokért, így egyiküknek biztosan távoznia kell, s lehet, hogy éppen Miller helyére, a fiókcsapathoz. Hivatalosan nem erősítették meg, hogy Petrux vagy Dovi távozik a vörösöktől, de ha fogadni kéne, mindenképpen utóbbira tennénk. Nem mellesleg a MotoGP.com szakértői is úgy vélik, hogy a fejesekkel nem éppen rózsás viszont ápoló Dovi esélyes a távozásra, ami egyben azt jelenti, hogy Millert elsőszámú versenyzőnek szerződtetik az alakulathoz.

Mivel tölti idejét Miller, amíg nem versenyezhet?

Jack Miller egy rövid videóban foglalta össze, mivel tölti idejét a járvány alatt és azt is, hogy szerinte a legjobb döntés ő lenne egy gyári csapatnak, hiszen mindent megtesz azért, hogy az élbolyban meccselhessen, s többször bizonyította, hogy gyengébb technikával is esélyes a győzelemre. Nagyon idegen számára, hogy nem utazik folyton, nincsenek felkészülések a versenyek előtt, egyszóval hiányzik neki az egész MotoGP és a küzdelem. Jelenleg édesapja gazdaságában segít, és közben lelkesen edz, készül, hogy a lehető legjobb formában legyen, mire indul a szezon. A vele készült interjút itt nézhetitek meg.