· 2019. szeptember 10. 6

Japán különlegességek a Glemseck 101 fesztiválon

Honda-ünnep Németországban

A múlt hétvégi volt a tizennegyedik alkalom, hogy a motorok szerelmesei összegyűltek Leonbergben és buliztak egy jót a különleges, épített vasak társaságában. Izgalmas csemegékkel nyűgözte le a nagyérdeműt a Honda, mely méltó módon emlékezett meg a fél évszázada bemutatott soros, négyhengeres erőforrásáról.
A Glemseck 101 az épített motorok Mekkája, hiszen ide minden valamirevaló motorépítő elhozza a legújabb alkotását, emellett végigizgulhatjuk a nyolcadmérföldes gyorsasági futamokat, ahol klasszis versenyezők állnak rajthoz.

Japán különlegességek a Glemseck 101 fesztiválon

Az augusztus 30. és szeptember 1. között tartott összejövetel természetesen megint bővelkedett látványos kétkerekűekben, és a nagy gyártók mind hoztak valamilyen remek gépet. Kiemelkedett a mezőnyből a Honda, hiszen a japánok lenyűgöző arzenállal készültek a németországi rendezvényre.
{{articleGallery[23024].caption}}
Méltán nevezhetjük legendának a CB750-t, melynek vázába a japánok első soros, négyhengeres, négyütemű erőforrását építették. A máig ikonnak számító sportmotor ötvenéves születésnapját egy alaposan felpiszkált, nitrós customgéppel, a Starriderrel ünnepelték, amit a müncheni Motoism cég két nagyágyúja, Ben and Lion Ott készített el.
{{articleGallery[23022].caption}}
Sokan megálltak a három CB1000R átépítés előtt, közülük - netes és helyszíni szavazás alapján - a Monopostio névre keresztelt szépség vitte el a fődíjat.
{{articleGallery[23025].caption}}
A Glemseck 101 legjobban várt attrakciója a nyolcadmérföldes gyorsasági verseny volt, amit a közeli Solitude versenypályán bonyolítottak, ahol egykor Formula-1-es és gyorsasági motoros világbajnoki futamot is rendeztek. Hat különböző kategóriában mérkőztek meg egymással a pilóták, egyszerre ketten küzdöttek az aszfaltcsíkon. Két éve Freddie Spencert, tavaly Mick Doohant csábította el a Honda, hogy gyorsuljanak egy jót, idén pedig Alex Polita, az IDM sorozat fenegyereke, valamint Connor Cummins Man TT-menő állt oda a rajzászlóhoz. Mindkettőjük egy-egy egyedi CB1000R-rel száguldott a győzelem felé, végül a vasárnapi Sprint International futamot Alex nyerte, aki összetettben harmadikként zárt az erős mezőnyben.