· 2019. július 10. 1

Brit cégekkel együttműködve fejlesztik a jövő motorjait

Jöhet az elektromos Triumph?

Az utóbbi időszakban számos figyelemreméltó modellel jelentkezett a Triumph, ám most még nagyobb durranásra készül a Hinckleyben működő vállalat - elektromos hajtású motorral bővülhet a kínálatuk!
Nagy energiát fordít a jövő technológiáinak kutatására a Triumph Motorcycles, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kutatóintézetekkel és tekintélyes brit vállalatokkal közelmúltban tető alá hozott megállapodás.

Brit cégekkel együttműködve fejlesztik a jövő motorjait

Tekintettel arra, hogy komoly kihívások előtt áll a járműipar a belső égésű erőforrásokat sújtó, jelenlegi és a jövőben várható további szankciók miatt, a tradicionális brit motormárka szeretne minél hamarabb olyan technológiát birtokolni, amivel egyrészt beelőzheti a konkurenseket, másrészt megfelel az egyre szigorodó előírásoknak is.
{{articleGallery[22517].caption}}
A most megkötött együttműködés azért egyedülálló, mert számos igazán fontos szereplő fogott össze annak érdekében, hogy elektromosmotorkerékpár-technológiát és korszerű integrált megoldásokat fejlesszenek. Az 1902 óta ismert Triumph márka mellé olyan szereplők álltak, mint a modern akkumulátorok terén élen járó Williams Advanced Engineering, az elektromos motorjaival és invertereivel hírnevet szerzett Integral Powertrain Ltd., valamint szimulációban és tesztelésben nagyágyúnak számító Warwicki Egyetem, emellett a brit kormányzat kutatás-fejlesztési központja is belépett a körbe. A megállapodás két évre köttetett, s a Triumph bízik abban, hogy sikerrel kamatoztathatja világszerte elismert szaktudását az elektromos hajtásláncok fejlesztésében.
{{articleGallery[22518].caption}}
A TE-1 projekt néven futtatott program kapcsán Nick Bloor, a Triumph vezérigazgatója kifejtette: a márka célja, hogy nemcsak kiváló kezelhetőségű gépek szülessenek a jövőben, hanem teljesítményben és használhatóságban megtalálják a megfelelő egyensúlyt, vagyis egyszerre legyen praktikus, sokoldalú és gyors a születő motor.