· 2020. október 19. 15

Zsinórban hatodik vb-címét nyerte Rea és a Kawasaki

Jöhet a hetedik?

Hiába jött az új Ducati és a két MotoGP-pilóta, s a japán riválisok is hasztalan keltek harcra Rea-vel. Elképesztő sorozaton van túl a zöldek pilótája, aki hatodik alkalommal lett világbajnok.
Estorilban már egy biztonságos negyedik hely is elég volt Rea-nek, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert, és ezzel újra ő legyen a szakág világbajnoka.
{{articleGallery[27416].caption}}
Ráadásul heteken belül leleplezik az ú ZX-10RR-t, szóval a versenytársaknak alaposan fel kell kötni a bőrruhát 2021-ben, ha meg akarják szakítani Rea diadalmenetét.

Zsinórban hatodik vb-címét nyerte Rea és a Kawasaki

Utánozhatatlan számokkal büszkélkedhet az alakulat és a pilóta is: 2015 óta senki nem tudta legyőzni Rea-t az összetettben, sőt legtöbbször megszorítani sem. Csak idén, az igencsak kurta szezonban 22 versenyből 11-et nyert meg, összesen 17-szer állt dobogón, valamint négy Superpole fűződik a nevéhez.
{{articleGallery[27421].caption}}
Ezzel immáron 99 (!) győzelemnél tart a '87-es születésű brit pilóta, amiből 84-et Kawasakival szerzett. Összesen 185-ször állt dobogón (143-szor Kawával), edzéselsőségeinek száma 27, ebből csak négyszer nem Kawasakival.
{{articleGallery[27422].caption}}
- Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek most. Idén nem a sport volt az első, mégis sikerült pályára lépnünk és versenyeket rendezni. Nagyon hiányzik a közönség, rajongók nélkül nem ugyanaz a versenyzés, és persze a családom, a barátaim is – nem volt könnyű így versenyezni. Ugyan most nem lehetnek itt velem, de nekik és a Kawasaki Racing Teamnek is azt üzenem: még nincs vége a szezonnak, nyomjuk tovább, szóval szurkoljatok!
{{articleGallery[27417].caption}}
Emlékszem, nagyon nehéz volt az év eleje, csakúgy, mint tavaly, de soha nem adtuk fel. Bármilyen pokoli nehéz is volt, itt vagyunk, és nagyon boldog vagyok! – nyilatkozta Rea a hatodik világbajnoki győzelme után.