· 2019. szeptember 11. 41

Egyre furcsább pletykák jönnek a ZX-25R-ről

Mi az, hogy hatvan?

Korábban az is egyszerű hoaxnak tűnt, hogy valóban visszatérnek a pörgős 250-esek, pedig most már tényként kezelik Kawasaki érkezését. Elképesztő teljesítményadatokról szólnak a hírek.
Mivel a folyton jól értesült Young Machine osztotta meg, lassan elhihetjük, hogy a 21-es keréken futó nagyendurók reneszánsza után most a negyedliteres sportmotorok jönnek, s azok közül is a Kawasaki robbant majd elsőként. A pillekönnyű, soros, négyhengeres gép érkezése gyakorlatilag borítékolható, de az még kérdéses, mit is tud majd az új erőforrás.
{{articleGallery[23087].caption}}
Már-már utópikusnak tűnik, de a japán újságírók szerint rögtön kétféle változat, ZX-R és RR kerül a szalonokba, előbbi 46, míg az izmosabb kereken hatvan lóerővel! Elsőre túlzónak tűnik a hatvantagú ménes, de belegondolva, hogy az éppen 30 éve megjelent ZXR250 is több mint negyven lóerőt tudott, nem is annyira földtől elrugaszkodott terv a kereken hatvanlovas határ elérése. Akárhogy is, az október 24-én kezdődő Tokyo Motorshow után többet tudunk majd, ugyanis a hírek szerint ott leplezik le a Kawasaki új gyorsasági modelljét.