· 2020. október 25.

Lambretta V125 Pirelli Edition

A túlélő új ruhája

Hála az új befektetőnek, nem csak a Vespa kínálatban találunk valóban hiteles retró robogókat. A Lambretta él és virul, sőt a Kiskának köszönhetően egyre szebb gépekkel lepi meg a motorosokat.
A múlt század derekán, 1947-ben alapították az olasz Lambrettát, mely a miniautóiról híres olasz Innocenti felügyelete alatt gyártotta megfizethető, fürge robogóit.
{{articleGallery[27464].caption}}
Csaknem húsz modellt árult a cég, majd a hetvenes években úgy tűnt, örökre eltűnik a név a süllyesztőben, mert az egyre olcsóbb olasz törpeautók szinte ellehetetlenítették az ingázómotorokat gyártó vállalkozásokat.

Gördülékeny együttműködés: Lambretta V125 Pirelli Edition

Azonban a taljánok nem hagyták veszni a vállalatot, és 2017-ben felébresztették a Lambrettát, azóta pedig újra kaphatóak a legendás márka motorjai. A 125-ös V-Special különböző változatai elérhetők Európában és Magyarországon 50, 125 és 200 köbcentis változatban, melyből utóbbi kettő alapáron ABS-szel felszerelt. Ezúttal is az új KTM-eket és Husqvarnákat tervező Kiskát kérték fel, a legendás Lambrettákra emlékeztető köntösbe csomagolja a modern technikát, így született meg a V-Special, és a V-sorozaton belül a legkülönlegesebb megjelenésű Pirelli Edition.
Egyedi olasz ruhák – jól fest a fekete Pirelli Edition és a piros-fehér Special is
Látványos vas lett, különösen szép az ötvenes évek Lambrettái előtt tisztelgő, sajátos első-lámpa és kulcs gyönyörű részlet, miként a fényezés is telitalálat. Nem véletlenül hirdetik „a vállalat legkülönlegesebb motorjaként” az egyedi, limitált kiadást, hiszen a Pirellivel közösen dolgozták ki az abroncsgyár nevét viselő V125 Special Pirelli Editiont, mely stílusosan matt szürke és fekete fényezést kapott.
{{articleGallery[27465].caption}}
Természetesen ebben is alapmodell 124,7 köbcentis, 10,2 lovas egyhengeresét találjuk, viszont a kategóriában korántsem mindennapos extrák teszik különlegessé a modellt. Így például alapáras a LED-fényszóró, a LED-irányjelző, sőt a biztonságos lassításért felelő kombinált (CBS) fékrendszer is. Persze nem árt sietni, ha valaki szeretne megkaparintani egyet a Pirelli Editionből, ugyanis világszerte csak 999 példány készül belőle. Akinek mégsem jön be a sötét tónusú fényezés, az többféle retró fényezés közül választhat, beleértve a klasszikus versenyszíneket, azaz a piros-fehér és kék-fehér összeállítást is.