· Képek: Kawasaki · 2018. szeptember 12. 8

Igényes vázat kap a két új Kawasaki

Adj teret!

Mivel az EU-s szabályok gúzsba kötik a mérnököket, nincs esély nyomatékosabb, erősebb motorokra a legkisebb kategóriában, de ettől még a vázat és a felfüggesztést nyugodtan fejleszthetik. Így tettek a Kawasaki gurujai is.
Az öreg kontinens előírásainak megfelelő, 15 lovas erőforrással és vadonatúj térhálós érkezik a Kawasaki két A1-es modellje, a csupasz Z125 és a Ninja 125. A csodaszép formájú váz mintha csak a H2 közvetlen koppintása lenne, ráadásul selyemfényű zöld színben tündököl, messziről hirdetve, hogy van némi rokonság a nyolcadliteresek és a japánok kompreszoros nagyágyúi között.
{{articleGallery[19463].caption}}
Sajátos a burkolt Ninja 125 idomzata is, mégpedig azért, hogy a csupasz rokonhoz hasonlóan kikandikáljon az újdonság legfontosabb fejlesztése, a térhálós váz, mely egyébként ugyanolyan eljárással készült, mint a H2 erőforrását körölelő szerkezet. A modellek tömegéről egyelőre nem érkezett adat, a teljesítményen kívül csak annyit árultak el róluk, hogy mindkét gép 193,5 centi hosszú lesz, szélességük pedig 685, illetve 740 mm, és természetesen a csutkakormányos Ninja a karcsúbb felépítésű.